ZHE HOUSE

Pust idag är jag tröttare än tröttast. Galet regn utanför fönstret så jag håller mig inne idag.

Igår var det dock bästa vädret. Jobbade bara två timmar på morgonen och hann ta lite kort på huset och så åt er.


Baksidan av huset, köket, ute :)



Världens skönaste plats. Igår kväll satt vi här och drack lite vin och pratade om allt och inget :) Varmt och skönt ända in på nattkvisten.

Efter att jag tog lite bilder och fått nog av solen drog jag mig undan mot shoppingcentret.



Lyckades matcha allt i ljusrött. Gillade klänningen så mycket, den var fin och såg glad ut. :)

Nej nu ska jag ta tag i denna bistra dag. Ta en promenad i regnet eller så. Inte..



TRAILER

Ska åka och se den nu. Weho!



Sex and the City


MEMORIAL DAY

Skönt, mycket skönt.
Jobbade två timmar på morgonkvisten för att sedan åka vidare till Bertha. Hennes familj hade BBQ (alla famlijer här i USA har tydligen det på memorial day) och jag och Caroline var så fint inbjudna. Vädret var strålande och det bjöds på mat, dryck, bad och brasa. Det kändes nästan som att man var tillbaka i Europa och typ i Grekland eller något åt det hållet, med värmen och så.. Längesen det var varmt :)



Kändes lite konstigt att bada i poolen, nästan som att man skulle vara ett barn igen. Men gu så skönt. Jätte varmt vatten och allt! :D



Efter all bad och grejer tog vi en liten promenad i varma kvällen för att avsluta med lite te. :)
 


Imorgon ska jag på lille F:s rehersal.. Repetition eller något åt det hållet. Det ska sjungas och dansas. Sweet.

Hoppas att solen lyser på er där hemma!


KÄRA SOL

Hoppas ni har haft en härlig mors dag och att du inte har glömt bort att gratta mor din.

Har hängt på stranden hela dagen med Caroline och Sam. Så skönt med sol, och äntligen minns man hur härligt det var med sommar.
Svängde förbi affären för att köpa lite solskyddsfaktor men till min besvikelse fanns det bara faktor 45 och uppåt. 45?? Lite brun vill man bli?? Mindes att Petra sa att det bara fanns jätte höga solskyddsfakorer (??) när hon just kom till Australien. Tänkte att det måste vara samma sak här i USA. Gick och frågade i kassan om det fanns något lägre," no this is all we have Mam". Jävla turist tänkte dom säkert. Det slutade med att jag köpte 45an.
Pratade med mamman senare under kvällen,

E - What kind of sunscreen do u have C?
C - Hmm.. I'm using sunscreen 8 or 10. What did u buy Elle?
E - Um... Hm..... I bought 45...
C - OMG 45! HAHA.. Oh.. HAHA.. Okey, I'll get one for u..

Bra grej.

En skum sak:
Här måste man betala 8 dollar (ca 50 kr) om man ska gå ner till stranden och om man inte tillhör en "beachclub" som de säger. Min familj tillhör en bechclub, men såklart var jag inte med dem just den här gången. Sämst att man måste punga upp 8 dollar varje gång man ska ner till vattnet ju. Detta land slutar inte att förvåna mig.
Nåja, skönt var det iallafall, med stranden alltså. När vi fått nog av solen drog vi vidare till mallen där jag inhandlade en klänning, bikini och en kjol :)

Imorgon är jag ledig igen. SKÖNT. De firar memorial day här till minne av alla krigskämpar så alla är lediga från jobb, skola osv. Vi får se vad som står på schemat. Mamman sa att de kanske skulle "hit the beach", men vi får se om det fortfarande gäller imorgon. Alla andra av mina kompisar jobbar, så jag kanske får hit the beach by my self.



Jag funderar seriöst på att flytta någon varmt stans när jag blir stor, som man säger :) Love u dear sun.


WE NEVER CHANGE

Ja visst har dom kommit hem nu. Vilket liv det blev. Ton med tvätt, vilda barn, irriterade och trötta föräldrar, väskor och skit ööverallt.

När familjen kommer in från bilen är det första mamman säger om trädet som har knäckts, OOH MYY GOOD (typ som Janice i Friends) GUYS, LOOK AT THE TREE!!!!!! Jag sa nått i stil med, yeh, it has been windy here (NÄHE?).. Klart som fan att det har blåst om ett stort träd ligger på marken. Mamma noch pappan bestämde sig tillslut för att det inte vore lämpligt om barnen går ut då fler kvistar och träd kan falla ner, så alla ugglade inomhus.

När vi väl hade ätit middag sitter lilla F i mammans knä och leker med ansiktet. Hon lyckades på nått vänster slå till mammans framtand (hon är tandläkare och har bara porslinständer) så att en flisa ramlar av. Mamma C blir föööreebannad och skriker ARE YOU FREAKIN KIDDING ME?! DONT YOU EVER SMACK MY FACE AGAIN!! Hon typ kubbar upp i panik och ringer samtal efter samtal till sina tandläkarkompisar om hjälp. Såklart börjar lillen gråta vilket jag förstår, kom igen, det var ju inte med meningen. Pojkarna springer runt som dårar och leker nått som låter högre än någon annangång och pappan rusar runt och vet inte vem han ska ta hand om.
Catastrophe.

Well, haha nu är allt som vanligt igen.

Coldplay - We Never Change


VIOLET HILL

Eftersom att jag inte gillar att ha tyst här på bloggen lägger jag in Coldplays senaste låt. Rätt skum video men dock så bra låt.



Violet Hill - Coldplay



SHOPAHOLIC 2

Igår var vi inne i NYC igen.Den här gången bjöds det inte på fint väder alls. Regnet bara öste ner och som vanligt tänkte man inte på att det skulle vara en bra idé med paraply. Jo det är klart, man kan köpa ett men det skulle ju bara blivit omständigt med paraply och skit när vi skulle in alla affärer.

Vi började på Union Square och tog oss till Forever 21. Hittade mycket snyggt, men tänkte att det nog inte var en bra idé att köpa upp alla pengar i den första affären. Efter det var vi redan hungriga och brevid låg en stor Whole Food (tacka gud för whole food). Det är en stor affär där man kan köpa både vanliga matvaror men dom har även en fresh market som de säger. Nästan som en stor buffét med mat från indien, mexico, grönsaker, nyttig mat, onyttig mat, efterrätt och förrätt. Ja, där finns allt som kan tänkas mätta en hungrig mage. När vi ätit upp tog vi tunnelbanan till SOHO som ligger lite i söder på manhattan. Någonstans på vägen måste jag (vi?) tappat greppet om vad pengar är för jag köpte upp hela min lön, plus lite till. Inte så lätt att hålla i pengarna när det finns typ 315092347642+386 affärer som har sjukt sjukt snygga kläder.. Inte varje dag man är på manhattan.....

  
Såg till min förtjusning att det fanns en La Fayette-väg här också :)

Nåja. Regnet öste ner och klockan slog 16. Hanna skulle ge sig av mot Conneticut och jag mot NJ. Med armarna fulla av kassar gick jag i regnet och det kändes som att det var fyra år till Penn Station. Kändes lite dumt att tacka nej till ett paraply när en försäljare frågade om jag ville köpa ett, men nu skulle jag ju faktiskt bara hem och ett paraply var inget jag ville gå konka på. Väl framme på Penn köpte jag mig en te och satt och väntade på tåget till typ Mozart.. Fattar inte varför dom spelar musiken så jävla högt, man blir ju bara stressad och irriterad. Ingen ser ju ändå ut att lyssna.
Tåget gick tillslut och runt 18-tiden kliver jag tåget till ett blötare Little Silver än jag någonsin skådat. Pölen som en gång varit liten var nu så stor att det inte fanns ett alternativ att gå runt den, men det gjorde inget, jag var ju ändå dyngsur.


Inte så jävla soft. Här i China Town.

När jag kom hem såg jag att ett stort jävla träd hade knäckts på mitten av stormen (stormen?)... Ja, det fanns inte mycket att göra liksom. Mina hostparents svarade inte och det var redan borträknat att jag skulle ta mig ut i regnet för att försöka flytta på skiten, så det ligger fortfarande kvar där som en ledsen blomma. Stackars liten.



SHOPAHOLIC 1

I söndags var vi bra trötta efter den långa natten på Manhattan. Eftersom att vi kom hem typ 8 på morgonen sov vi först till klockan 12 för att sedan åka iväg till ett shoppingcentrum som ligger ungefär 10 minuter från mitt hus. Det blev ett låångsamt besök men dock så många inköp gjordes :) Hittade en bikini, skor, solglasögon till lilla F, tunika och så..
Efter det köpte vi oss en bagel och drog ner mot stranden. Vi hittade något ställe som jag aldrig tidigare varit på där man kunde se manhattan, ganska häftigt tyckte jag :) Det blev dock ingen solning, eller ätning för den delen heller på stranden.. Vi höll ju på att blåsa bort, så bageln avnjöts i bilen istället. Har hittat en jätte god tonfiskblandning som dom lägger i bageln. Har aldrig varit ett fan av tonfisk tidigare, men den är ju bara för god.


Tror att man kan skymta lite byggnader i bakgrunden. Stranden. Hungrig Hanna hugger i!

På kvällen var vi bara hemma hos mig, tog det lungt och somnade till en film.


ÖSENS

Har inte hållit er så uppdaterade de senaste dagarna, har nämligen haft fint besök från Conneticut. Hanna, som jag nämnt tidigare, passade på att göra ett besök i Little Silver då min hostfamily befinner sig i Bermuda.

Lördag.
Jag, Caroline och Bertha åker tidigt (mycket tidigt) in till NYC. Det bjöds på fint väder och redan runt 10 tiden var vi framme på Manhattan. Vi traskade upp mot Central Park från Penn Station och lyckas givetvis gå förbi en H&M. Herre gud, vi var bara tvugna att gå in! Fyndade ett par chinos, tesha, linne och en svart kjol. Härligt. Vi fortsatte mot Central Park och kom snart fram till Colombus Circle, där köpte vi lite lunch och satte oss i parken. Jessica Norrbom som just nu befinner sig på Manhattan kom och kopplade av i gräset.




Klockan blev snart 17 och jag, Caroline och Bertha begav oss mot nya äventyr (the cruise...). Efter att ha gått i typ 4 år kom vi fram till piren där våran båt skulle gå. Det var liksom en party cruise med massa aupairer från överallt. Ganska kul, men dock så spårat :) Slutade med att folk stog på stolar och grejer, lite skivkänsla helt enkelt.




Vid klockan 22 kom båten tillbaka till Manhattan. Hade haft kontakt med Hanna tidigare under dagen och det visade sig att hon och hennes svenska kompisar från Conneticut skulle styra upp en utgång. Lätt. Vi träffades på en italiensk pub för att beställa in ett glas vin och sedan svepa det lika snabbt, vi fick lite bråttom...... Klubben som vi skulle till hette Marquee och jag var GANSKA orolig över hela 21-grejen. Nej nej det är lungt ska du se, ingen här är 21 år.. Sant som sagt. Sofie, en av de svenska tjejerna, hade inget annat än kontakter på Marquee. Vi slank undan en två timmarskö, utan inträde eller leg kontroll. Där stog vi med tre feta dansgolv framför oss. Mer behöver jag kanske inte säga, jag låter bilderna tala för sig själva :) Riktigt kul och riktigt spårat.




Klockan 4 tändes lamporna och vi var alla förvånade över att det roliga var slut. Vi rullade vidare och ja, visst blev det en donk. Vi skulle ta det första tåget från Penn Station ut mot NJ som gick vid klockan 6. Manhattan var rätt lungt och skönt vid den tiden :)



Stötte på Jessica och Susanna på väg till fyllekäket. Long Branch = med vårat tåg.


FREDAG

Härlig dag. Inte........... Regnet bara öser ner här i Little Silver. Till och med mina vindrutetorkare på bilen fungerar för att det regnar så mycket. Hm.. Jag avundas erat varma väder som har smygit sig på.
Längtar alltid hem när det är dåligt väder. Men mamma C märkte att jag inte var på humör, så hon gjorde mig lite Glückstee (lyckote). Jag blev på bättre tankar. :)

Ska precis åka iväg till Caroline och äta middag med henne och Bertha. Det ska planeras lite inför imorgon. Vi ska till New York på en party cruise (!) i Hudson River. Tanken är att vi ska ut någonstans sen. Vi får se hur allt går.
Nu ska jag prova allt jag ska ha på mig.

So long


ROLIGHETER

Fick precis en otroligt rolig länk av Hanna. Det är sent och jag har varit uppe 16 timmar, tyckte givetvis att det senaste inlägget (13 maj) var fantastiskt roligt. Var tvungen att lägga in den här så att andra trötta människor kan kolla in den.

http://www.1000apor.se/blogs/klas

Mycket nöje.


FEIST

Waow! Såg just att Feist spelar i Prospect Park, Brooklyn den 9 juli. NICE. Dit ska jag lätt gå. Helt klart en fördel att vara nära New York :)

Hon är ju grymt bra. Tacka William för att lyssna på henne den kvällen vi bara satt.



Feist - So Sorry

http://www.listentofeist.com/




MOTHERS DAY

Igår var det den såkallade mothers day här i USA. Hade inte den blekaste om hur det kan firas här, så jag köpte en fin blombukett som visade sig vara det enda rätta. :)



Lyckades dock inte få en bättre bild än denna..

Efter att vi hade gjort våras frukost (bagels..) begav vi oss till mormor som bor längre söderut på kusten.



Fruschtuck... Ja.. Det står Elle och inte Ellie :) Min bästa bagel är pumpernickel. Men för den som är kräsen finns det många många andra att välja på!

När vi väl kom fram visade sig att mormor och morfar firade att de varit gifta i 50 år! Herre gud, 50 år.. Lugn! Det blev kyrkan, tårtan, släkten och hela fadderullan. Hade tänkt att morsdag skulle bli lugn och skön som hemma i Swe, men det var en lögn vill jag säga kära vänner. Det klämdes in 30 pers i deras lilla villa, varav 16 var barnbarn. MYCKET skrik och skratt..



Zhe cake.. Jätte amerikansk.......

Ihelgen ska hela släkten iväg på en cruise i Bermuda som mormor och morfar betalar. De firar ännu en gång deras 50 års jubileum. Jag ska inte med dock. Kommer bli lugn och ro och Hanna från Sverige kommer troligtvis hit en dag eller två. Sen blir det mer new york såklart :)
Piis.


DVNO

Bra låt och cool video!! Dock inte lika bra kvalitet på den.



Justice - DVNO


RAINING IN NEW YORK

Idag regnar det mycket! Det är inget Sverige-regn vi pratar om utan stoora regndroppar som faller hejdlöst ner mot marken. Vaknade imorse av att mamman skriker OMG! IT IS POURING RAIN OUTSIDE GUYS!!

Ungefär så fortsatte min dag.. Lite smått kaotiskt. Flydde till ett shoppingcenter här i närheten och hittade ett par coralfärgade shorts på Old Navy. Gick loss på Victoria Secrets nya bikinis, hittade många fina :)

Föräldrarna skulle ut ikväll så jag jobbar. Lucky me. Men barnen har precis somnat så sitter nu och kopplar av framför Pirates Caribbean 2.



Oh Laura - Raining In New York


LOST

Pust. Har just kommit hem från ett jäkla möte. En gång i månaden har man ett möte med sin såkallade LCC (vi kan kalla det fadder på svenska.). Varje LCC har en aupairgrupp på cirka 30 pers som träffas på dessa möten för att informera och prata om allt om inget.

Jag hade då ett möte igår cirka 15 minuter från mitt hus i en Dunkin Donuts (typ Starbucks). Mötet skulle hålla på från 20-21. Jag åkte hemifrån klockan runt 19:20 med vägbeskrivning i högsta hugg. Lite läskigt var det allt, skulle ju om inget annat åka åt ett håll jag aldrig varit på. Nåja, allt gick bra tills jag skulle svänga någonstans där jag aldrig svängde. Fortsatte istället rakt fram på en väg där det var 110 km/h, så jag hann komma rätt lång. När jag kört typ en halvtimme till blev jag fundersam och undrade om de där 15 minuterna verkligen kunde stämma.. Jag svängde av på en besinstation och frågade om en Dunkin Donuts i närheten.. Till min stora förvåning svarade mannen med en stark fransk brytning att jag givetvis skulle fortsätta framåt. Ja.. men dåså, tänkte jag och tryckte på gasen. Skrattade lite åt att han var fransman och hur komiskt det egentligen lät när han pratade. Henrik, inser nu att du faktiskt är grym på att härma hur det låter.

Iallafall.. Kör in mot en stad, ser en Dunkin och tänker såklart att jag äntligen har anlett. Klockan var typ 20.10.... ups lite sen, nåja, jag hade iallafall hittat rätt. ICKE. Kör vidare ungefär 20 minuter till, YES, ett Dunkin Donuts!! Fel Dunkin. Jag frågar en tjej om route 34.. dunkin donuts??, hon ringer upp en vän och det visar sig såklart att jag är helt åt helvete. Jävla fransmän!! Inte ens här vet dom hur man kör bil! Hon sa att det var läge att vända om. Jag tackar för hjälpen, kör typ en halvtimme TILLBAKA på vägen jag kom från och.. MMmm. Bra.. ingen bensin kvar, slänger en blick på klockan, uh.. 20:55.. Inte en sekund att jag hinner stanna.
Tillslut hittar jag den där jävla route 34 och rätt Dunkin Donuts. Kubbar in lagom till att alla har åkt hem. Bra grej. Hinner iallafall säga hej till min LCC och berättar att jag irrat omkring om en jävla dåre i 1½ timme och att jag har NO GAS LEFT.
Fick mig en kaffe och några munschkins (yttepytte donuts) i handen. Som tur var väntade några jag brukar hänga med på mig..



@ Dunkin Donuts, ROUTE 34. Hm..................... Sam (Australien), jag och Bertha (Meccchhhhiico). Caroline från Sverige tar kortet :)

Lost var ordet. Åker aldrig mer själv här. Fy fan!


@ THE BEACH

Ihelgen har Emma från Brooklyn varit här och hälsat på. På lördagskvällen var det ruttet väder så vi satte oss i biofotöljen och såg What Happens In Vegas med Ashton Kutcher och Cameron Diaz. Hm gillade den inte så mycket =/ Ganska vanliga amerikansk film.. What Happens In Vegas liknade Made Of Honor JÄTTE MYCKET och den såg jag bara någon dag innan, plus att den också var bättre  :) ..

På söndagen bjöds det på vackert väder. Vi började dagen med ett stycke brunch som var SVIN DYR. Vi käkade som aldrig förr, och när vi fick in notan, åt ännu mer! :) Haha! Efter att ha ätit i två timmar, drog vi oss mot stranden där vi mötte upp resten av gänget. De hade picknick och filt och grejer, så det blev en låång eftermiddag på stranden. Det tackar jag inte nej till. Timmarna gick och vid kl 18 skulle Emmas tåg gå.





Idag, måndag, har jag, Mamma C, lilla F och S varit i Brooklyn. C skulle klippa sig hos någon special special hair dresser.. Jag och barnen hann göra MYCKET på tre timmar... Gå till parken, leka konstig lek, lära dem sten-sax-påse på svenska, cykla, ta av och på hjälm 925309845 gånger mm mm.. Tillslut kom vi hem till kära (!) Little Silver. Jag slutade runt 16:30 och bestämde mig för att ta en välbehövd springrunda. Efter att ha kubbat i tio minuter fick jag sån jäävla håll så jag var tvungen att stanna och gå resten. Man känner sig så skyldig på nått sätt när man GÅR med JOGGINGKLÄDER. Känns som att alla som åker förbi säger LOOSER. Haha. Helvete.

Godnatt.


SHYAMALAN

Hu.. Blev nästan mörkrädd när jag satt där på biosallongen. En ny film av M. Night Shyamalan har premiär fredag den 13 juni. Fredag den 13, skrock, kom och hjälp mig!! Filmen heter The Happening och verkar vara den mest psykade och läskiga film ever. Har sett nästan alla hans tidigare filmen och de har ändå varit okej, men trailern till den här filmen gick inte ens att titta på. Som många vet är jag mycket lättskrämd, inte en chans att jag kommer att se den här filmen. Kommer ju vara paranoid resten av mitt år här..

image19

We've Sensed It. We've Seen The Signs. Now... It's Happening.


THE WAY I AM

Hörde den här låten i en affär i veckan. Tyckte att den var ganska mysig.



Ingrid Michaelson - The Way I Am. Enjoy! ♥

KATE

kate

Kate Bosworth från filmen 21 mfl. Riktigt snygg!

MADE OF HONOR

528925-21

Kom just hem från bion.. Igen.. Såg filmen Made of Honor den här gången. Rätt bra film men dock så amerikansk :) Skulle säga att historien har man sett tidigare på film. Kille ♥ tjej. Hon gifter sig med annan, han vill vinna henne tillbaka.. osv :) De flesta av er känner nog igen Patrick Dempsey från Greys? Handsome! Tjejen spelas av Michelle Monaghan som tydligen (!) varit med i Boston Public, lite kul då jag satt som klistrad framför denna serie efter skolan.. Inte på tal om Sunset Beach haha herre gud.

Mitt internet verkar ha packat ihop, därför jag inte skrivit här på ett tag. Min vecka har varit en arbetssam sådan. Idag är det fredag och jag bara njuter av att inte göra något faktiskt. Antar att ni har fullt upp där hemma med både skivor, jobb och annat ;)

Imorgon kommer Emma från Brooklyn. Vi ska försöka ta oss ner till stranden med lite picknick, hoppas att vädret tillåter. Hörde om att våren har kommit till er på riktigt, skönt :) Läste om snön som kom helt oanmäld runt påsk, KUL.


Aa.. Ska röja upp i mitt rum, har blivit sådär stökigt igen som jag hatar.


RSS 2.0