PETRA

Ja!! Imorgon kommer Petra. Vilken lycka.. Äntligen. :)



En gammal bild från soft. Haha. Hela den tiden känns så sjuukt längesen.


GARAGE SALE

Min familj och min mammas syster hade idag bestämt sig för att ha garage sale. Det är precis som det låter. Man tar allt skräp som man inte längre vill ha och lägger i eller har utanför garaget. Inte så jätte spännande måste jag säga. Vädret var inte med oss idag, vi hade duggregn från och till hela tiden. Lite brist på kunder.. :)

Några bilder







Som ni ser. Inte alltför stora folkmassor. Kändes mest som att det bara var vi som gick fram och tillbaka..

Nu ska jag på födelsedagsfecke hos Andrew. Han fyller 20 år, tyvärr inte 21. Hoho.


ONE OF THESE MORNINGS

Suck.. Det regnar idag också. Det suger ju. Det är fortfarande ganska varmt i luften dock, så alltid något.

Idag åkte Tinas mamma och syster hem till Sverige igen. Blir så tråkigt när folk åker hem igen, minns ju när min familj kom och gick. Säämsta när de åkte hem igen. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Hade det underbart när de var här så man ska väl vara glad. Men samtidigt är det så tungt att säga hejdå för ett halv år framåt. Allt blir så overkligt och förvirrande. Man minns liksom alla gånger man har lackat av och blivit irriterad på dem, nu ångrar man sig för allt sånt. Det hela är så svårt..

Innan vi lämnade av Tinas mor och syster på flygplatsen åkte vi till ett gigantiskt shoppingcenter med exklusiva affärer, efter det blev det en snabb lunch på IKEA som låg brevid Newark Airport. Eftersom att det regnade något fruktansvärt idag passerade vi ett antal bilolyckor på parkwayn. Bilar hade kört i diket, frontalkrockat och voltat. Kändes som att vi hörde och såg blåljus under hela tiden vi åkte dit. Vi körde förbi en olycka som såg ut att ha hänt två minuter innan vi kom dit. Allt var liksom färskt ni vet. Åh fy.

Är verkligen skakig efter allting som hände idag. Känns ibland som att man är ett stenkast ifrån att mista någon. Den som lever får se.
Det är sånt man funderar på här ibland..

Hörde en låt på radion när jag körde hem från Tina för en stund sen.



Moby - One of These Mornings

Lyckades passa in ganska bra i min dag. Hoppas att ni förstår handligen i videon. Tyckte först att den var rätt skum, men fattar man handligen blir den bättre :)


♥ Love

11:30

Börjar om en halvtimme. Pust. Sen jobbar jag till 8:30 ikväll, det suger ju.

Imorgon nalkas det fin fest med designgruppen. Våran lärare har en fet invigning på sitt nya kontor så det kommer många kända arktekter och andra viktiga människor dit.
Klädsel: Suit. Mycket trevligt. Vi hoppas att engelskan håller och att kallpratet flyter på :)

Annars skönt väder. Strålande sol och 21 grader. Har faktiskt tröttnat på värmen, så är rätt glad att det håller sig runt 21 varje dag :)

Puss


WEDDING

Har då i uppgift tills nästa designlektion att sätta ihop ett plakat med conceptual images (conceptual=begreppsmässig..).

Ingen får veta vad ordet är, bara du själv, och nästa lektion ska alla gissa vad det är för ord man har tagit.
Exempel på begreppmässigt ord, HÖST. Du ska då tänka på allt som accosierar till hösten, typ färger, lövformer, hur löver ramlar ner från trädet mm. Det är viktigt att ha en variation av matrial och att använda sig av elementen och de grundläggande principerna inom design.

Såhär stog det:
"Using Conceptual Images (not literal images) and a variety of materials and finishes selections (remember to use elements and principles of design in your selection process) to visually convey the word selected."

Låter sjukt kul men läge att sätta igång! Har funderat hela helgen lång över vad jag ska ha för ord. Tänkte först någon årstid men sen kom jag på att det kan bli trist och för självklart, sen tänkte jag på kärlek men det blir ju bara rött och hjärtan, sen tänkte Tina på Sverige. Det vore ju kul, men det var ju Tinas ord, tänk om hon ska ta det :)
Sen tänkte jag, bröllop? Det vore ju ett bra ord. Då kan man använda massa olika tyger, ljusa färger men ändå rött och rosa, och sen lite glas som står för ringen. Hela tiden tänkte jag ha två av samma matrial,  vilket såklart visar på att två ska bli en :)
Man kunde antingen välja vit eller svart board, men det blir nog snyggast med svart board eftersom att jag kommer använda mig så mycket av vita och ljusa detaljer.
Vad säger ni? Låter detta vettigt?

Ska åka iväg till affären där jag och Tina nu blivit stammisar och köpa min svarta board. Den skulle tydligen vara i skumgummi eller vad det var, foamcore.. Hehe man är rätt lost här ibland :)

 

Coldplay - Lost

Men det behövde jag väl knappt skriva :)

Hoppas att konserten var grym!


SÖNDAG

Ja.. Ändå en helt OK söndag :)
Drog mig till stranden runt 12-tiden. Hoppades på att jag inte skulle vara den enda där. Givetvis inte. Många hade hittat sin väg till stranden denna soliga dag, så många att det inte fanns en parkeringsplats på långa vägar. Jag snurrade nog två varv innan jag nästan körde in i en bil som backade ut. Den tackar vi för. Blev lite orolig när det stog 2 HOUR PARKING ONLY, nåja, jag går väl hit om två timmar igen och kollar läget. Två timmar gick inget annat än snabbt. Kände inte direkt att jag hade fått färg, nej, jag var inte klar för att gå hem. Klockan var ju om inget annat 2! Det cyklade omkring poliser/lapplisor vilket gjorde mig skit skraj så jag tvekade inte en sekund på att åka där ifrån. Det skulle ju varit surt att få betala en P-bot just när Petra kommer hit och allt. Nej, pengarna behöver jag till annat. Jag åkte där ifrån och en glad merca (mercedes) fick platsen. Funderade på om jag skulle åka hem och svettas lite på balkongen, men jobbiga barn påminde mig. Kanske drar till mallen? Själv igen? Inte en chans.

Jag körde nästan ut ifrån parkeringen igen, men ångrade mig i sista sekund. Jag var som sagt inte klar med att bli brun idag. Det blev ett varv till och nu hade jag surnat till ordentligen. Tog seriöst 15 min att köra det där jävla varvet för en parkeringsplats jag aldrig fick. Den här gången var jag påväg ut och funderade samtidigt på vad jag skulle göra nu? Åka hem? En gammal gubbe backade ut bilen från en handikapplats, nej, den kunde jag ju inte ta. Det tog år och dar innan gubben kom ut med sin bil. Jag ångrade nästan att jag stannade för att han skulle backa ut. Gubben körde iväg. Satte nästan i halsen när jag såg att en annan bil var på väg ut och hem. Blev nästan som ett litet barn. Skrattade lite åt mig själv.

 Hittade en ännu bättre plats på stranden. Sen låg jag där och var så sjukt nöjd över mina parkeringsplatser som jag faktiskt fått idag.
En timme gick och även jag hade tröttnat på hettan. Gick en runda i Pier Village och hittade en snygg kofta i rost orange. :)

Herre gud, klockan är redan 18:15. Har lovat att hämta upp Tina och hennes familj vid stationen. Sen blir det sushi på Teak. Weo. Jag är HUNGRIG..


SEGASTE

Åh. Klockan är bara 3:30. Vaknade 7:30 imorse. Blir så trött på att jag alltid vaknar tidigt även fast man kan sova längre. Jobbade från 9-11 och sen åkte jag till banken. Det blev en tråkig (!) runda på mallen. Sen åkte jag bara hem och pustade åt den här dagen.
Det måste ju vara årets tråkigaste dag. Josse jobbar, Tina är i nyc med sin familj, Andrew jobbar och Amanda hänger med en kusin som är på besök. Hanna och gänget ska ut på Manhattan idag, men givetvis ska jag jobba ikväll.

Tänkte att jag kanske kunde hitta min väg ner till stranden med det är bara 22 grader och de sa att jag skulle freeze your ass of om jag drar dit. Har hängt i solen och svettats ett tag nu men även det har jag tröttnat på. Kanske blir imorgon, det utlovas varmare vindar. Förhoppningsvis får jag tillbaka min bränna.

Eftersom att jag är ledig på fredag blir det liksom som att jag har en dag för mycket helg. Jag är van vid fullt schå så nu är jag sjukligt uttråkad. Suck. Ska väl gå till gymmet i min ensamhet och ta död på lite energi.
Hoppas att eran lördag har varit roligare..


SOVMORGON

Har ju nu mera ledigt på fredagar. Underbart skönt. Ställde klockan på 8:30 så att jag skulle få lite sovmorgon iallafall. Löjligt nog vaknar jag 7 och vänder och vrider tills klockan är 8:15. Jaha. Det var den sovmorgonen.
Nu ska jag och Josse till gymmet, sen väntar mallet och lunch med Tina och hennes mor och syster.

So long.


HETS HETS HETS

Stressiga dagar lämnar jag nu bakom mig. Känns som att jag bara flög som en vante åt höger och vänster här i New Jersey. Igår var det nog ändå värst. Hade ställt klockan på 6:45, börja jobba 7.00. Pojkarna åker 8.00 till skolan. Faith är kvar hemma. Försöker göra klart det sista på scrapboken till designlektionen som skulle vara på kvällen. Får i panik och på endast 8 minuter (istället för 15 min) köra Faith till dansskolan, då mamman ringde att hon inte hann hem från jobbet. Sitter där och är stressad över hur fan det ska gå på presentationen på lektionen senare. Mamman sa att hon skulle möta mig på dansen klockan 12. Hon kom klockan 1 :P Bra, kul, skön planering.. Hmpf.

Drar en snabbrunda till gymet där jag träffar Josse som verkar precis lika stressad. Spring spring spring. Sen gasa fort som fan hem för att rätta de sista felen på min scrapbok text. Skriv ut. Springa till duschen. Springa ut. Lunch? Åh nej, jag är hungrig. Klockan var vid det här laget 2:45. Hade blött hår, hungrig som en varg och skulle börja jobba 3:10.
Barnen kommer hem. Föräldrarna kommer hem och drar iväg lika snabbt till ett möte. Klockan hinner bli 4:55 och jag måste dra till skolan. Inga föräldrar hemma så jag skickar över barnen till mammans syster. Så så, gå nu.

Går ut och väntar på att Tina ska komma och hämta upp mig. Sen bär det av mot skolan och scrapbok representationen. Pust suck hjälp.
Nåja det går iallafall bra för oss båda tillslut och när vi lämnar lektionen vid 9.00 känns det som att jag är 5 kg lättare.
Kommer hem, föräldrna är inte hemma och jag jobbar lite igen. Lyckas sätta på något gammalt avsnitt av Greys Anatomy, Adam och Petra, varför jag aldrig sett det för?? Ni har ju haft maraton och grejer, men jag har alltid tyckt att det verkar botten. Aja. Bra var det iallafall.
Föräldrana kommer hem 11:45 och vid det laget var jag d-ö-d.
Somnar på typ en sekund.


CLUB 8

Fick en länk av Henrik med grym musik. De heter club 8 och är ifrån Sverige som jag har förstått det. Lungt och skönt.

http://www.myspace.com/club8

Tank Hank!

Enjoy


31 GRADER

Ja jävlar vad varmt det blev i söndags. Av någon anledning skulle det bli 31 grader just den dagen vi skulle in till Manhattan och göra himla scavengerhunt.. Hela grejen sög, och jag har aldrig varit svettigare.
Men trots värmen det blev det iallafall trevligt. Jag och Tina hittade en ny vän, Josefin från Umeå. Hon bor typ 15 minuter från mig och har varit här i 3 veckor. Grymt.
Det blev inget pris för oss inte på den där hunten, men jag sket i vilket. Vi styrde upp lite mat och begav oss ner mot midtown.
Klockan tickade på. Det blev lite shopping inför hösten i alla möjliga affärer. När vi var inne på Sephora provade jag nog det mest rosa läppstiftet EVER och samtidigt kom Josse på att klockan var 17:05 och tåget hem skulle gå om 10 minuter. Vi la benen på ryggen och lubbade snabbare än någon annangång. När vi kom fram var klockan 17:13.. VILKET SPÅR ÄR VÅRAT.... TÅG.... på......?
Det fanns inget tåg här inte. Sug. Vi hade tydligen kollat fel (eller så stog det fel tider på internet???!!!) och vårat tåg gick 17:06, inte 17:15 som vi trodde. Jag kände mig nästan lurad där jag stog och flåsade med mitt rosa läppstift. Suck. Det blev en middag på Penn Station och det var inget häftigt ska jag berätta kära vänner.
Tillslut kom vi på tåget.

Vi svängde förbi Foodtown och satt utanför och pratade i värmen. Ibland blir man så knäpp, men jag har tänkt många gånger att det känns som är utomlands i typ Frankrike, Grekland eller Spanien eftersom att det är så varmt på kvällarna. Men saken är ju, att man är ju utomlands, men samtidigt hemma..




Tråkigt på tåget. I brist på annat blev det en fin fläta. Thx Tiny.



Tina i Berkley Park. Festar på en yoghurt :)



@ Grand Central.



Josse och Tiny. Lunch lunch lunch..



Precis ankomna till Penn efter bästa kubbet. Härligt trötta. Fuktigheten på Manhattan var inget att klaga på den dagen.



HELG

Den går alltid så snabbt.. Helgen alltså. Eftersom att barnen har börjat skolan så har jag börjat få ledigt på fredagar, nice :) Det gör att helgen blir lite längre iallafall. Skönt. Idag, lördag har jag försökt att få Interior Design läxan gjord. Kom dock bara halvvägs. Sen hade min gata ett såkallat block party så jag jobbade från klockan 4 pm. Hela gatan var inbjuden på fest med band, balonger och typ 17 kartonger pizzaaa. Så himla amerikanskt hela grejen.. Feel good party typ. Såg nog den fetaste killen någonsin. Stackarn, har var nog bara 13 bast. Efter typ 2 timmar började det regna. Som tur var, var Tina med. Annars hade jag nog avlidit på plats.
Imorgon ska vi in till Manhattan igen. Det ska bli 31 grader och jätte kvavt, svettigt.

Nighti


A SMILE THAT EXPLODES

Fin fin fin fin. Live av Joseph Arthur.



Joseph Arthur - A Smile That Explodes


SKÖN DAG

Naaaaat. Började med att klockan ringde 6:45. RÄTT trött. Hade bestämt mig för dagen innan att gå ut ur huset 7:30 eftersom att min lektion skulle börja 8.00. Aja. Fan vad rädd jag var när jag gick in i Brookdale College. Kändes som att jag skulle börja 1an liksom. Första dagen i skolan. Haha. Iallafall. Kommer in i ett rum som jag tycker liknar en cell. Det var fan inga Hersby salar med fin utsikt här inte. Inte ett fönster fanns i den här cellen. Man fick miiinsta stolarna med ett ännu mindre bord. Omg, tänkte jag. Tur som fan att man iallafall håller måttet till USAs collegestolar liksom haha. Sen kom läraren in. Gråare än väggen. Jävla trött kille liksom. Säkert passerat 70 år liksom.
Efter tre timmar slutade lektionen och så åkte jag hem. Hade två sköna timmar innan jag skulle börja jobba igen. De timmarna var typ de snabbaste i mitt liv.
Sen..
Köra Faith till gymnastik. Vänta i en timme. Åka hem. Pojkarna kommer. Hjälpa mamman med mat. Prata med mamman om dagen. Hämta barn utomhus. Äta mat. Bada Faith. Sitta här.
 
Pust och suck.

Trött.
Duscha.
Puss.


KRÄFTOR, TA ER

Tina och jag tänkte då ha en kräftskiva i lördags. Vi hade handlat dill, bröd, räkor, grönsaker, sallad och inte minst beställt kräftor. Vi var tvugna att ta 3 pounds, jaha? vadå? jaha? hur mycket är det?.. Vi slog till på 3 pounds vilket slutade med 1,5 kg kräftor. Well oh well. Mannen i fiskaffären sa att det utan problem gick att frysa ner.
Nåja. Vi tänkte att eftersom vi har 1,5 kg kräftor kan vi ju göra en trevlig soppa av lite och äta lite och såklart spara lite tills nästa gång vi blir sugna på det. Vi öppnade påsen och ut kom en stank som påminde mig av blöt jävla hund. Inget kräftspad som man ville suga ut här inte. Tina var modig nog att smaka en, men den kom nog lika snabbt ut igen. Faaan. Vi försökte förjäves att trolla bort hundlukten med att koka dem i persilja, skala dem och skölja dem... Inte ens gick dem att ha i soppan. Vi silade bort dem från soppan och i hällde vi en jävla massa tomatpurré, ketchup, vitlök (mycket), salt och peppar. Jag kunde bara inte äta glömma smaken av den där blöta hunden. Åååååh! Det blev inga kräftor i år..



Hundkräftorna..



Kokning i dill vilket inte fungerade.. Usch de bara simmar där i vattnet.
Vi hällde ut dem och slängde soppåsen snabbt som fan utanför dörren.

Jaha. Som tur var hade Tinas mamma lagat mycket mat. Det slutade med att vi åt kalkon med majs och sallad. Suck. Nu ligger de där kräftorna i frysen och bara väntar på att bli uppätna. Nej fyyyyy.. En mörk natt ska jag ta mig upp och slänga dem alla i sopen.
Hoppas att detta är bortglömt till nästa år. Då ska det firas minsann.

Imorgon nalkas det skola.
Nervöst nervöst. Sociology class 8AM-10:45AM. Hoppas att jag inte dör. Håll tummarna.

So long.


TRÖTT PÅ ENGELSKA

Kom just hem. Är så sjuuukt trött efter denna bajsvecka.
Andrew och hans vän Chris har flyttat in till eget så vi hade lite middag där ikväll. Det var meningen att vi skulle kolla på film men givetvis fanns ingen bra. Och alltid när jag är jätte trött blir man osocial och vill dra sig tillbaka plus att alla snackar i 210 km/h på engelska. Sämsta. Försök vara social på engelska och hänga med alla skämt de har = går inte. Det suger efter ett tag när man fattar halvt hela tiden. Ah.. Aja. Skönt att vara hemma iallafall i varma sängen och vila ögonen lite. Lång vecka har det varit också. Suck och pust.
Ska sätta på lite coldplay och sova så skönt..

Förresten.. Det finns just nu två feta orkaner som ni säkert har hört om som snurrar runt över USA. Gustav och Hanna, Gaastav and Häänna som de säger här. Svenska namn, rätt kul :) Ingen orkan är här uppe i norra delen av USA som tur är, utan de håller sig nere vid Florida och South- och North Carolina, men jag ska berätta att det är maaajor regn här. Sprang från bilen just och blev inget annat än dyngsur. Kändes som att det var lite översvämning på vägarna. Den som lever får se.



Blåbärsplockning på Tinas golv.

Good Night
Good Morning


HALV ÅR

Ja herre gud. Nu har jag varit borta från er alla i 6 månader. Tiden går så sjukt snabbt och det kommer bara gå snabbare.



Au pair skolan i New York.. Ett halv år sen. Sjukt.



Ny i NYC. Sjukt nöjd framför alla höga byggnader.

Imorgon börjar skolorna här. Ska bli otroligt skönt med lite lugn och ro. Mitt schema kommer bli slappt och jag kommer få många timmar utan barn :P Men min skola börjar också. Lite nervigt. Imorgon har jag min interior design class. En jäävla massa grejer som ska med ska ni veta. Jag ska åka till affären imorgon när barnen drar till skolan.

Nighti


THE WATER

Var på Borders (typ gigantisk Bokia fast med ett fik där man kan ta sin kaffe och favvo boken och läsa) idag för att leta efter min Interior Design bok. De spelade Feist som jag älskar. Hade glömt bort den här gamla låten. Lugn och skön. För övrigt spelade de José Gonzales också. Sjukt kul ju. Heja sverige..



Feist - The Water

Goodnight to you.


HANNA

Äntligen blev det av. Träffade Hanna på Manhattan i lördags. Det blev till att springa som galningar på H&M. Hanna hade ett presentkort som hon ville göra av med och jag tackar inte heller nej till H&M. Med ganska stor säkerhet var vi på alla H&M på hela manhattan. Skämtar inte om att vi var trötta efter det. Herre gud. Tanken var från början en utgång som blev en slapp kväll hemma hos Hanna i Connecticut. Mycket skönt, mycket skönt. På söndagen blev det typ 34623 grader varmt. Vi försökte gå över Brooklyn Bridge men inte fan gick det. Haha. Inte alls. Vi gick och gick och gick och svettades sönder. Vi kom ju fan aldrig ut över vattnet, så jävla stor som den bron är :P Knapp halvvägs stannade vi och tog lite kort sen drog vi oss snabbare än snabbt tillbaka mot Greenwich Village. Pust. Taxi hit och dit. Värmeslag om vi skulle ha gått överallt. Nej. Efter en 3e mocca frappe på starbucks kom jag fram till att jag nog skulle börja dra mig hemåt. Klockan hade slagit 17.20 och mitt tåg skulle gå 18.07 från Penn. Vi sa hejdå och jag försökte få en taxi. Inte så lätt vill jag säga. Hinner bli ganska nervös när klockan blir 17:35. Skulle kubba och hämta min stora väska som jag hade lagt i ett skåp på Penn också. Stressigt. Det slutar med att jag står halvvägs ut på Broadway och tillsluuut får jag en taxi med en glad indie som förare. PENNSTATION skriker jag högt. Gasen i botten. Tack för det.
Jag hann med tåget och somnade nästan. Det är rätt skönt att åka tåg själv ibland. Man bara tänker på allt och inget. Hur allt hade kunnat vara och så.. Funderar liksom..



Frappen och jag.



Hanna :)



Hannas house, Brooklyn bridge.. Hanna..



Trötta tjejer.. Halvvägs över bron..



Financial district från Brooklyn Bridge :) Det var fin utsikt iallafall..

Nu ska jag åka och köpa en skrivbok, penna, överstrykningspenna och böcker. Suck. Hjälp. Skolan börjar om 3 dagar.


RSS 2.0