CHINATOWN

Idag har jag varit på Manhattan igen. Jag, Andrew, Chris och Cristina tog oss in runt 10:30 och givetvis ska en fet storm komma och göra strömavbrott så att tåget står stilla i 40 minuter. Jag höll seriöst på att smälta sönder där vi satt i den svettigaste vagnen ever. Vi trängdes med säkert 100 tjocka amerikaner i ett rum som inte var större än en lidingötåget-vagn. Klaostro.
När vi tillslut rullade in på Penn Station ÖSregnar det, så vi tog en taxi ner till China Town. Samma sekund som jag gick ut ur taxin trodde jag nästan att jag var i Kina. Allt stog på kinesiska t.o.m menyerna till restaurangerna... Härligt öppna mot turister och andra icke kineser :P



Cristina och Andrew i regnet.

Vi strosade omkring där i några timmar och både jag och Cristina hittade varsin väska. Efter ännu en FET regnskur åkte vi in mot Times Square och åt lunch på Hard Rock Cafe.





Jag... Mat.. Chris och Cristina.



Fotbollsmatchen sändes på en fet skärm. Här, Spanien mot Tyskland. Det var inget annat än crowded på gatan, rätt kul faktiskt.

Dags att sova.


STRAND

I fredags var vi på stranden. Hade inget för mig på eftermiddagen så jag åkte ner till familjens fancy beachclub. Både min familj och min mammas syster med tre barn plus en bäbis på 9 månader. Det hettade på ganska rejält och samtidigt som värmen kom, kom även vattnet. Tidsvattnet här är inget att skämta om. Om jag inte minns helt fel flyttade vi handdukar, parasoll, barnvagn, kylbox, stor filt, babyfilt, solstolar x 7, babypool ungefär 5 gånger. Bra grej.



Lilla kusinen Francesca badar i sin lilla pool.




Vågorna kom bara högre och högre upp. Barnen älskade det.

Jag och en kusin till famljen, Gianna, bestämde oss för att ta ett dopp i det blå. Jag älskar ju att bada i vågor och den här gången var vågorna otroligt stora. G (i USA kallas man ofta bara en bokstav) och jag gick utan tvekan ner i vattnet och det sista jag såg av henne var en ganska orolig min. Jag snurrade runt typ 75 gånger, skrapade upp mitt knä och svalde 6 liter vatten. Sen spolades jag upp på stranden och kände mig som en säl. Badvakten bara kollade och tänkte säkert, jävla idiot. Jag kände mig rätt dum när jag låg där.
När vi gick tillbaka till vårat camp skrattade vi sönder. Varför skulle vi vara idioter och bada i havet när det fanns en härlig pool runt knuten? Jag märkte samtidigt att jag hade samlat upp halva stranden i min bikini. Great.
Det kommer dröja ett bra tag innan jag tar mig ner i det här havet igen.

Nog om det.


LÅNGA LÖRDAGEN

Max och Hlin som åker jorden runt började sin resa i NYC. Då jag var på Manhattan var det inget annat än självklart att jag skulle träffa dem. Vi bestämde att vi skulle mötas vid Rockefeller Center = stort misstag. Det är ingen plattan vi pratar om här inte, Rockefeller är inkluderar typ 6 stora byggnader plus stora cafeet plus miljoner turister. Jag hittade dem alltså INTE. Efter en jävla timmes letan ringer det på mobilen. Det var Max.
- Hej Elli vi är i Hilton Hotel. Vi har ljugit ihop en historia om att din nye festman (bättre på engelska: fiance) är inskriven på hotellet. Men vi vet inte vet ditt nya efternamn och måste därför låna telefonen och ringa dig. Vi ses utanför MOMA NU.
Haha har inte skrattat så mycket någonsin när jag gått själv.
Hittade tillslut de två och vi begav oss upp mot Central Park för att köpa oss lite mat.



Det blev en slapp dag i parken men visst var väl det underbart. Lite skumt att prata svenska igen, blir rätt konstiga översättningar. Hehe.
Efter detta begav jag mig tillbaka till Emma som hade jobbat hela dagen. Vi drog rätt snabbt vidare till IKEA som jag längtat efter i fyra månader nu.
Hittade ganska mycket kul där. Lampa, fina lakan, ett nytt täcke, små korgar till mitt rum och lite sånt. Det fanns en Swedish Foodmarket där också, lyckliga jag.





IKEA i Brooklyn öppnade förra veckan så det blev sång och dans för den som ville. Vilket stämning. Emma prestenterar skyltningen. Svenska köttbullar med potatismos!!



Aldrig har jag uppskattat de enorma IKEA-kassarna så mycket.



Mazarin! Det ser rätt trött ut här, men jag tog mig en bit och visst smakade den precis som hemma. Emma är glad. Swedish Foodmarket, lite smått och gott sådär. :)



Till mamma och pappa. Princess tårta hela vägen ut.



Inga fel med svensk mat. Det här köpte jag. Ganska mycket till familjen, men lite till mig själv och tråkiga stunder när man längtar hem :)



MIDSUMMER/MIDSOMMAR

Firade då min midsommar NYC. Otroligt. Åkte in till Emma i Brooklyn för att sedan åkte vidare till Battery Park. Där hölls en riktig svensk midsommar med stången, kransen och sången.


Jag och Emma.



Linda från Boston var i NYC och hälsade på. :) Jag och Hanna.

Efter det drog vi vidare till ett ställe som var hyrt bara för svenskar, men som vi alla vet var det även 21 på den klubben. Varken jag eller Emma hade falskleg så vi vände på klacken och åkte till en annan club, Prime. Där kände Emma en promoter som givetvis (som han sa) skulle fixa in oss utan något leg. Inte. Just den kvällen skulle någon känd DJ spela på stället, så det var smockat med folk.
Efter en regnskur och en timme senare orkade vi inte mer och funderade på att ta en kaffe på starbucks, ja gud vad skönt. Mina fötter gjorde ONT (hade köpt nya högklackat samma dag = ingen bra idé).

Antal klubbar? 0 st
Antal onda fötter? 4 st.



Vi hann till och med bestämma oss för att börja leta efter en taxi när en vakt ropar,
- Hey Ladies! Where are u from?
- Ja.. We're from Sweden.
- I KNEW IT! U all look like angels even the boys, not that Im gay or something..... What are u up for tonight?
- Um.. Well.. We dont know....................
- Oh okey! Here u go, a free drink card only for u!
- NICE. Thank u!
Och så gick vi in.. Emma var klok nog att föreslå toaletten innan något annat skulle hända. Vi letade och letade, gick igenom klubben och kom nästan ut på andra sidan. Skumt. Vi gick tillbaka och ja.... ha..... där var killtoan, men då måste ju tjejtoan vara på andra sidan... Tyvärr, det fanns ingen andra sida här inte. Ofta tänkte jag, vad är det här för jävla ställe som inte styr upp en tjejtoa liksom?
Aja, vi beställer in varsin drink och sätter oss på en av sofforna som inte var annat än iskalla. Inget fel på luftkonditioneringen. Det blev så kallt så att vi fick ställa oss upp och gå vidare = dansgolvet. Jag tyckte minsann att det var mycket killar på det här stället, VAR ÄR ALLA TJEJER??? skrek jag till Emma. Hon ryckte på axlarna och såg allmänt förvirrad ut. Jag tittade ut mot dansgolvet och ja.. nu såg jag det. GAYKLUBB! Helvete, Emma och jag har blivit unlurade på en gayklubb. Haha. Vi drack upp drinken snabbare än någonsin och nästan hoppade ut ur klubben där vakten stog. Han fick sig säkert ett underbart skratt.

Antal klubbar? 0 st.
Antal gayklubbar? 1 st.


Hm.... Förvirrad man som tydligen också hittat fel. Den här killen kom från Texas och med hade han sin flickvän. Haha.

Efter att vi kom ut tänkte vi bara på att vända hem, men sekunden efter att vi kom ut såg Emma sin kompis Frida (som också är ifrån Sverige).
Vi ska in på Marquee, häng på!!
Eh okej.. Jag såg kön som var många gånger längre än Laroys och bara suckade åt eländet. Frida och hennes kompis trängde sig fram och sa att det stod på någon himla lista.
ID PLEASE, sa de. Jag vet inte om de märkte det men jag skakade när jag skulle ge fram legget. Jag menar, det står ju typ 20 ÅR i min panna. Vakten tittade på en annan vakt som troligtvis var bossen av de alla, han nickade in oss utan att le.
OMG YES. Bästa klubben. Bästa öset. Wow. Vi drog väl hem någonstans runt 3-tiden. Denna gång i en taxi. Mina fötter var inget att skämta om längre..




Pust. När vi väl kom hem somnade vi bara snabbt. Annorlunda midsommar, men dock så bra.


LÄNGESEN

Oj oj oj. Nu var det ju alltför längesen jag uppdaterade er där hemma. Har bara varit jätte osugen på att skriva något här. Men nu tänkte jag sätta fart igen.


FATHERS DAY

Fathers day idag. Inget speciellt egentligen. Familjen har varit borta hela helgen hos mormor - skönt, så jag och Andrew åkte ner idag runt 12-tiden. Hittade ett kort till min host dad E.





Tyckte den var ganska rolig trots allt :) ♥

INCREDIBLE HULK

Jo visst är det sant. Jag har sett filmen....

Den hade premiär här i fredags, så jag och Andrew gick och såg den. Vi kom så klart JÄTTE sent, så vi satt typ bakom filmduken kändes det som... Första raden, ja visst. Fick skön nackspärr.

Jag vet inte om jag skulle rekommendera den till er som gillar samma filmer som jag gör. Tyckte inte att den var så mycket att hänga i granen. Hade i och för sig iingen aning om vad den handlade om när jag gick in i salongen, vet inte, kanske skulle varit bra att veta bakgrunden iaf..
Andrew sa iallafall att han tyckte att den var mycket bättre än den tidigare versionen som tydligen söög. Kanske helt enkelt är en killfilm, men jag brukar gilla typ batman, spider man och alla de där. Men den här, nej, det blir inga pluspoäng..



Haha var tvungen att lägga in den här bilden. Han ser ju inget annat än hemsk ut. Omg.


VAMOS A LA PLAYA

Weho. Äntligen helg.
Slutade tidigt idag och om en sekund ska jag ner till stranden. SKÖNT! Det är inte bastuvärme idag utan runt 28 grader. Tidigare i veckan har det varit runt 35 grader och kvavt som in i helvete. Kändes som att man nästan inte kunde andas. =/

Nåja. Ikväll ska vi kolla på The Hulk som har premiär. Haha, fråga mig inte varför jag ska se den filmen. Jävla Hulk liksom.. Imorgon bär det av mot six flags (typ som Liseberg..) med Amanda, Andrew, Bertha och Caroline. Det blir först ett stopp på en fet outlet och sedan vidare till six flags. =)
Familjen är borta hela helgen hos mormor, ganska skönt. De har varit en vild vecka inomhus vill jag säga. Utomhus är det alldeles för varmt för barnen, dohhh.

Hoppas att era skolavslutningar blir trevliga.


POOR BIRD

Men vad hemskt. När jag åkte hem från stranden idag körde jag på en liten fågel. :( Jag var så upptagen med att sjunga till en bra låt på radion och så kom fågeln jätte snabbt och så... Åh nej :( Vad hemskt. Och min körskolelärare som sa att man aldrig får stanna för fåglar.. Men det här var ju bara tråkigt.

På lördag ska vi till six flags, något liknande Liseberg. Ska bli stört kul!

Tänkte lägga in lite bilder från släktfesten i lördags, men såklart skulle sidan krångla. Det får blir en annan dag helt enkelt.

Gonatt


SVETT

Kom just hem från en promenad.

Alla har sagt, OH MY GOOD, ITS GOING TO BE HOT ON SATURDAY!! Jaha ja. Men hot hade vi det i Sverige också. ICKE. Kom som sagt just hem från en promenad som nog var den värsta ever!!
Herre gud haha. Det är 34 grader här, löjligt varmt. Eter att jag hade gått i tio minuter ångrade jag mig så mycket att jag ville vända om hem, men jag tänkte att det nog skulle bli svalare om jag gick närmre vattnet, det var fel tänkt. Efter en halvtimmas gång var jag tvungen att ta av mig hörlurarna. Det fanns annat att koncentrera sig på än att gå i takt till musiken nämligen att överleva färden hemåt.
Det var hemskt. Aldrig mer.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan vidare ut i trädgården. Min familj ska ha ett huge party för mormor och morfar som firar 50 års jubileum i giftermål (eller vad det nu heter på svenska). Vi kommer ju avlida där ute i 35 graders värme. Laddar kameran så att ni ska få se hur det går till.


TENNIS?

Har ju berättat för er om min kära hostmum, C. Har börjat komma in i hennes humör och skrikande.
Rösten? Ja.. Den är fortfarande ganska läskig.

Den här kvinnan har mer i livet än familj, jobb och vänner.. Nämligen tennis. Redan första veckan jag var här pratade hon så gott om tennis och jag lyckades nämna att jag har med mitt racket från Sverige (ja det är sant.. pappa stoppade ner det....). ELLE, THAT'S AWSOME! WE HAVE TO GO AND HIT THE BALL SOME DAY!! I GUESS THAT U ARE REALLY REALLY GOOD. IM SO EXCITED!! Yeh.. Hehe Um.. Sure... Svarade jag bara. Hjälp, vad har jag nu gett mig in på? Nu när jag tydligen är really really good måste jag ju vara en jävel på tennis. Nice pressure.

Nåja tiden gick och ibland har hon sagt att vi ska hit the ball tomorrow morning, are u ready? men eftersom att hon är en busy woman har det aldrig blivit av.

Eftersom att kvinnan bara jobbar 2-3 gånger i veckan har hon mycket tid över. Då hon inte fixar naglar, klipper håret eller är på gymet, spelar hon tennis i ett lag. Nu i maj månad har de även börjat ha matcher. Jaha ja, matcher.. Men det hade pappa hemma i Sverige också, så det ska inte vara några problem.
Eh jo. Redan dagarna innan börjar mamma C ladda inför den stora matchdagen. Hon har blivit (eller tagit över?) kapten i lagen vilket hon tar mycket seriöst. Scheman, telenr och samtal in mot nattkvisten, vem ska spela med vem? Tisseltassel.

Idag var jag då på en match som hon spelade. Två lag var där, min host mammas lag och det mötande laget. En VISS uppdelning rådde i rummet där vi alla stod och tittade på. Haha herregud. Det var som att vara tillbaka på dagis. Det pratades skit, blickar gavs och spelen följdes noggrant så att det andra laget inte kom undan med fusk. Båda lagen hade sin egen "dress", givetvis skulle alla se likadana ut.
Till min lycka vann C sin match (om hon skulle förlorat vete katten vad som hade hänt..........). I WON ELLE, skrek/ropa/sa hon när hon kom utspringades. Det blev såklart en give me five på den.

Jag måste måste måste ta kort så att ni får se hur det går till här borta. Jag skulle skrattat högt om hon kubbade in på Lidingö Tennishall!

Haha omg, klockan är 23:35 och jag borde sova. Hörde just mamman sjunga högt, EVERYBODY DANCE NOW. Haha kvinnan är spårad..


STUDENT STUDENT

Grattis till alla som äntligen slutar skolan!!



Hittade en gammal bild när vi springer ut. Vilken sjuk känsla! :D Och flaket! Åh jag är så avundsjuk, vill också åka flak! Haha..

Hoppas att ni röjer hela vägen ut!
Congratz



ORKA

Visst har våren kommit hit, det var längesen nu. För två veckor sen kom sommarens värme. Men samtidigt som den härliga grönskan kom, kom även pollen.
Nu har jag, 20 år gammal, gått och blivit allergisk mot pollen. Orka den. Allt bara rinner och det suuger mer än någonsin. ITCHY.  Trodde till en början att man föddes med allergi, men kom snabbt på att så var sanningen ej. Hoppas starkt på att pollenallergin är horrible this summer, som dom säger här.

Tog en sväng till pharmacy med min nyfunne vän Andrew (kusin till familjen) för att köpa mig lite medicin :) Sen tog vi en promenad här i Red Bank. Härligt.

Kom på i bilen på väg hem att jag varit borta i tre månader idag. TRE MÅNADER. Herre gud, här flyger tiden iväg.


SATC

Grryyyyyyyyym!



Har äntligen sett Sex And The City filmen och jag måste säga, att det var otroligt bra.
Jag och Amanda bestämde oss för att det var helt lägligt att se filmen så vi drog till Monmouth Mall. Galet mycket folk på bion. LÅNG kö.

 
Kö.........

Folk var uppsnoffsade till näsan, men visst måste man ju vara finklädd när man ska sitta på bion.. Det är ju trots allt sex and the city man ska se. :)
Vi räknade de stackars män som blivit tvingade till biosallongen, tror att vi fick ihop det till tre glada tillslut..

 
Amanda

Efter att ha sett trailern kändes det som att man redan visste hur filmen skulle sluta, inte.. Måste säga att filmen blir intressant då det mest oförutsägbara händer :) Ganska oväntat. Känns som att många filmer är så förutsägbara och innan man ens satt på filmen vet man redan vet slutet.

Hoppas att alla ni där hemma ser den så snart som.



FORTUNE COOKIE

Åt kinamat ikväll och fick mig en fortune cookie. Älskar alla små kloka ord som står i dem :)
På min stog det dock CHICKEN. Förra gången stog det BEEF, jag menar, hur ska man tolka det? Jävla biff liksom? Och ikväll, chicken? KUL.

På andra sidan stog de kloka orden,
- nothing is impossible to a willing heart.

Finns nog en sanning i det trots allt.



RSS 2.0