FÅGELAFFÄREN

Har ju glömt att berätta om min kära host mum. Kan ju helt klart säga att de första dagarna var jag inget annat än rädd för henne. Kvinnan har en basröst som skulle få många killars röster att slakna.
Många gånger har hon svarat på högtalartelefonen och någon förvirrad röst frågar om detta är Mr W och inte Mrs!

Får ju inte glömma bort att berätta om min födelsedagsmiddag som vi firade under min andra vecka här i USA. Hela familjen W åkte till en japanskliknande resturang för att få våra magar mättade. Mycket gott, mycket gott. När vi ätit klart och var på väg till bilen såg äldsta pojken M en fågelaffär, och eftersom att han ÄLSKAR (!!) djur tyckte både mamma och pappa att det var en rolig ide om vi alla gick in i affären. NO TOUCHING GUYS sa mamman med sin scary röst innan någon ens tänkt tanken. Halvvägs in säger expediten snällt att affären tyvärr har stängt för dagen. NOO WAY utbrister mamman, SORRY M! Vi vänder om och dörren stängs till affären.. Nästan.. Mamma C öppnar dörren och rent ut sagt skriker till expediten och alla andra som befann sig i affären, THAT WAS TOO BAD, COUSE I WAS GOING TO BUY ALL THE BIRDS IN THIS STORE MAM!! Hon smäller igen dörren så att varenda fågel rycker till en andra gång och skrattar högt och nöjt. Ni kan ju tänka er hur jag såg ut efter detta. Tror inte ens att jag kunde få fram ett nervöst skratt, utan min mun var endast format till ett streck.

Nu, två månader senare har jag vant mig vid hennes impulisivitet och manliga röst. Kändes för övrigt jätte konstigt att skriva att jag faktiskt snart har varit borta från er alla i två månader. Herre gud, tiden går för snabbt.


21

Hej hallå.

Har precis kommit hem från bion. Såg filmen 21. RIKTIGT bra! Handlar om en clever kille som blir snuskigt rik på  Black Jack genom att gå med i en utvald grupp..
När jag gick ut från biosalongen kom jag på att den här filmen påminner lite om The Prestige. Efter att filmen har rullat på ett tag fattar man noll, men sen dras allt ihop och utan att man vet det säger man "Jahaaa!" för sig själv. Det var iallafall vad jag gjorde under de två filmerna :) Ni som inte har sett den borde helt klart se den!

Annars har vädret varit regnigt här i New Jersey.. Hoppas att ni har finare väder än mig. Alltid något. Fick mig en lång sovmorgon till 12 idag, så ska egentligen inte klaga.

Har stora funderingar på att laga mat till min familj här. Givetvis något svenskt.. Men det jag kan komma på är typ pannkakor (fast det har dom redan), köttbullar (finns också), sill med kokt potatis (vore bra om jag gillar maten jag lagar..). Ja.. Man kan ju slå ihop en köttfärssås med spagetti fast det är inte så svenskt när allt kommer kring. Nämde att jag gillar och har gjort risotto och det tyckte dem var en strålande ide, fast det är ju inte svenskt alls.. Någon som har förslag på svensk mat som inte tar år och dar? SKRIV.

Krams!


SUNBURN

Varmaste dagen ever! Idag har New Jersey bjudit på ett strålande väder.
Har hängt utomhus idag med shorts och linne. Tyckte att det var en fantastiskt bra ide med shorts, men det var det icke. Fick en bondbränna, but on ze legs. Doh.
Nåja, den försvinner väl snart. Någon sa att det var 80 fahrenheit vilket är, om jag inte missminner mig, runt 27 grader! Det är ju nästan som Sveriges varmaste sommardag, haha. Men min hostmum sa att det ibland kan bli så varmt att de varnar för det på nyheterna, then u cant go outside with them Elle (elli i amerikansk verision), sa hon.

När jag slutade jobba åkte jag till Marshalls, typ som ett outlet. Hittade två par joggingshorts, då det nu har blivit min nya grej efter att jag inhandlade mina jätte spaceade joggingskor. Är för övrigt jävligt jobbigt och inte alls så kul.
Jag vet att några har frågat och jag ska väl försöka ta kort på det jag köper, men har inte riktigt dragit mitt strå till stacken än :) Coming soon.

Nej du. Jag är trött.


CHILL PILL PLEASE

Hetsdagen nr 1.
Mamma C och jag har precis tagit en kopp te och suckat och pustat ut från denna konstiga dag.

Lilla F ville ICKE dansa på dansuppvisningen utan skrek bara som en gris. S ville inte äta upp middagen så mamman nästan drog honom upp till rummet där han cried his eyes of som dom säger här. Sen skulle M på basebollträning som inte S fick följa med på för att han inte käkade upp maten så han sprang efter bilen och efter kubbade mamman. Katastrof. Hehe låter ganska komiskt nu när man skriver det här, men herre gud. Vilken syn.

Försvann snabbt som fan till starbucks med Caroline efter jag slutat. Verkade som att hennes dag varit lika konstig så vi garvade åt helvetet.. Hoho..

Hoppas att alla mår bra hemma i Sverige :) Tänker på er alla!


NEW YORK, NEW YORK

Är tillslut hemkommen från en underbar men dock så stressig helg i New York. Hälsade på Emma, en vän som jag träffade på aupairskolan som vi alla var på. Hon bor i Brooklyn med sin familj.

Fredag:
Hann med klockan 16-tåget i sista (lovar att det var sista!) sekund från Little Silver in mot Penn Station på Manhattan. Lyssnade komiskt nog på Garden State soundtracket 2 gånger om (New Jersey=Garden State).
Efter drygt en timme med en läskig, drogad tant brevid mig rullade mitt tåg in. Meningen var nu att jag skulle träffa Emma men så blev det icke. Givetvis hade hennes mobil dött. Grattis. Sprang runt på Penn med stor väska, jacka och halsduk som fladrade runt mina armar, jag fick mig allt en härlig röd färg. Hoho.. Kändes som att jag frågade halva New York om delayed trains from Brooklyn, men ingen hade tid, lust eller ens någon aning om var tåget kan ha rullat in. HEPP.
Jag sjönk ner vid någon stor stople och började fundera om det verkligen var sant att jag skulle träffa Emma i New York eller om jag har hittat på hela grejen.... Skulle jag vända om och åka hem till Little Silver igen?? Nej.. Jag avbröts av att jag hörde Eleonora from Sweden i högtalarna. DET MÅSTE VARA JAG! Dags att lägga på ett kol! Raffsade ihop alla grejer och kubbade till informationsdisken, och ja, där var hon, Emma..

Efter att ha pratat i mun om vad som egentligen hade hänt, kom vi tillslut fram till att ett besök i Empire State nog skulle sitta som ett smeck. Det gjorde det!! New York bjöd på en underbar solnedgång , perfekt utsikt och varma vindar där vi stog 380 meter upp i luften. Rätt nöjd att jag tog mig upp trots allt, är som ni ju vet RÄTT höjdrädd.

Nåja, vi tog oss ner och vandrade vidare och åt ett skrovmål som kallas duga. Herre gud. Nu var vi trötta och åkte hem till Brooklyn.


Manhattan skyline, solnedgång över Hudson River och New Jersey,
Emma och jag uppe i Empire State.


Lördag kortfattat.
Gick ut genom porten, såg en bilkrasch. Gick till Prospect Park, åt lunch, gick hem. Tittade på top model och åt Marabouchoklad som Emma fått av sin farmor (tack tack tack..). Vi klädde oss och återvände till Manhattan för att träffa Jessica. Såg en man med en katt på huvudet (låter så konstigt som det såg ut).
Tog in på en china-/thai-/japan-/koreanrestaurang och ja, visst var jag tvungen.. det blev en sushi :)
Äta, dricka, betala, få fortunescookies (jaa!), läsa.. Kul, det stog BEEF på min lapp.
Vad ska man tro om det?

Satte oss efter många om och men på Starbucks i Union Square Park. I ren trötthet begav vi oss hemåt och utgången som vi en gång pratat om, las ner.


Bil krasch big time, rosa körsbärsträd, Emma & jag på restaurang.

Sontag.
Klockan ringde halv nio, eeeee lite väl tidigt att gå upp, affärerna öppnar ju inte förns 11.00. Somnar om och vaknar äääännu tröttare. Drömde någon wakoo dröm som gjorde mig sömnigare än sömnigast. Vi gick iallafall upp och inte förns klockan 12 var vi på plats efter att ha lämnat min stora väska och köpt biljett på Penn Station tillbaka till Little Silver.. Såklart att man ska vara sen när man har en tid att passa.
Nu hade vi 4½ timme på oss tills tåget skulle lämna stationen. Det blev en jävla massa spring och shiet vad svettig man blev. In och ut på H&M, Forever 21, GAP, Old Navy, matställe, Forever 21 (igen).
Heeelvete, tåget går om en halvtimme, vi la benen på ryggen och var snart tillbaka på Penn Station där mitt tåg väntade. Tryckte på Kent på ipoden och satte mig till rätta. Noterade ingen läskig människa den här gången, jag nickade till ett X antal gånger.


Empire State, Manhattan, Emma med lunch på Union Square trappan
och jag på Penn med min H&M påse


Pappa E hämtade mig från stationen i Little Silver och mitt äventyr från New York var denna gång över.

U2 - New York

Sleep tight.


MANHATTAN SKYLINE

image5

ÄNTLIGEN


Japp, äntligen har jag ätit det. Min kära sushi har ännu en gång mättat min mage. Smakade mycket, mycket gott!
Amanda (kusin) och Lisa (kompis) lärde mig att
- man aldrig (!) delar sushibitarna här, utan de äts hela
- man äter bara rullar, något annat hade de knappt hört talas om
- det är mer än ofta som något i sushirullen är friterat (dock ett minus)
- ingefäran är orange och ingen tycker om det

       image3
Jättegott, eller vad?                         

Vi skålade och tömde en flaska vin. Då jag har haft två vita, oskuldsfulla månader här i USA kan jag utan tvekan berätta att jag nog kände av vinet. Ja jag vet, två glas är inte mycket att hänga i granen. Herre gud, minns under skivperioden i 3an. Man kunde ju dricka en hel vinare och fortfarande stå på benen. Insane. Idag skulle ligga i busken brevid, utan tvekan!!

Laddar för New York imorgon. Tummen upp! Ska dra med kameran så att ni får se lite pics. Kommer att bli turist-elli big time!
Nä nu blev jag så trött igen, klockan är snart tolv och jag ska upp om sex timmar. Dags att vila ögonen lite.

Sov sov!


PUST


Ännu en solig och varm dag här i Little Silver. Men jag hade dock fel om att barnen älskar soliga mornar. Idag hade ingen lust att lyssna, plocka in leksaker efter sig eller äta upp sin mat. Blev så förebannad på ungarna att det kändes som att jag i nästa sekund skulle brista i gråt som skulle dränka hela världen. Tjafs och en jävla massa bullshit.
Fick med lilla F på en picknick i parken men hon är så rädd för flugor, humlor och andra saker som finns som inte är människor, så det slutade med att jag fick bära henne hem hela vägen. SUCK.
Sen kom vi hem och typ två sekunder vi kom hem, kom mellankillen S hem och skulle ABSOLUT ut och cykla sin nya cykel. Sen började de bråka och telefonen ringde och det blev endast kaos. Jag lackade UUR!

Efter att pappan kom hem åkte de till en basebollmatch som M skulle vara med på. Jag drog en springrunda i ren agression. Fantastiskt skönt efteråt även fast det söög att springa.

Nu ska jag ta ett långt bad och njuta över att jag är hemma själv.


GOODMORNING SUNSHINE


Vilken dag.
Möttes av solsken när jag steg upp idag. Bästa bästa! Tog en lång, god frukost i luugn och ro. När jag väckte barnen verkade det som att de också älskade mornar med solsken. De åt sin frukost som om det vore det enda självklara, klädde sig utan problem och lekte som små änglar, sweet! En efter en försvann de till skola och dagis och kvar var jag hemma med solen väntandes utanför.
Satte mig utomhus, drog sladdar från höger och vänster, fick upp Petra på skype och bytte några förvirrande med dock så viktiga ord. NICE. Puh, det blev ganska svettigt i solstolen där jag satt. Tio minuter gick, tjugo minuter gick och efter en halvtimme sa vi hejdå och jag gick in för att svepa ett glas vatten. DARN! Ja visst var det sant, jag hade bränt mig i solen. Bra elli.
Så nu sitter jag här, skinande röd. Vackert.

Tog en sväng till Starbucks på kvällen och inhandlade en grå tröja från GAP. Borde inte alls köpa något då jag ska in till Manhattan hela helgen och troligtvis (läs, kommer att) spendera mer pengar där. Well well, man får väl skylla på att kläderna är billiga här.. eller nått.

Nej hopp in i duschen!


1+1=2

Nu är jag klar..

Någurlunda iallafall.
eleonora11 blev mitt namn. Spånade fram och tillbaka på många namn, men det blev slutligen inget bättre än eleonora11. Elvan (som egentligen inte är en elva, utan två ettor) hamnade bara där för att jag var tvungen att ha ett nummer. Jag valde till en början en 2a som råkar vara mitt älsklingsnummer, men det såg bara mobbat ut. 
Så jag nöjde mig med två ettor. Trots allt så är ju 1+1=2.


RSS 2.0