KVÄLL

Jobbar kväll idag. Det är fredag och jag är TRÖTT. Imorgon blir det Manhattan med kära Hanna. Long time no see. Too bad. Usch jag ska sova.

Godnatt.


SUG

Ja. Igår var det fan världens jäävla sugdag.

I förrgår sa mamma C att jag skulle få ledigt imorgon (tisdag) för att de skulle åka till Brooklyn. Ja men fan vad bra tänkte jag, då kan jag få allt överstökat.

Dagen började trots allt bra med att jag ställde klockan på 07:00, snoozade till 07:45 och sedan ringde Petra. Vi pratade om allt och inget i säkert 40 min sen sa jag att jag faktiskt måste ta tag i dagen, det fanns ju så mycket att göra. Jag tog mig runt på den nog värsta springrundan i mitt liv. Tog en snabbdusch och lite frukost. Sen hämtade jag upp Tina. Vi var båda glada över att klockan bara var 10:45 på morgonen. Vi började på banken, jag skulle fixa ett bankkonto. Tanten verkade oerhört trevlig men efter 40 minuter märkte vi att hon ovkså var otroligt seg. Trevlig med seg. När vi hade hängt i stolarna framför hennes skrivbord i 1 timme hade vi hunnit diskutera hela inredningen och vad vi skulle göra resten av vårat USA år. Tillslut var hon klar. Okey.. Here is ur book, internet book, codes, checks, papers, my card, bla bla bla.. and your ATM card (kontokort), Oh okey.. But my name is not on...? True, it will be mailed to your home address within one week. Thank u very much.. Va?? Jaha det sög ju, jag måste ju ha mitt jävla bankkort om jag ska fixa körkortet?? No im sorry dear, there is nothing I can do about it. By the way, I think this card will work honey.. ( Det stog typ temporärt kort = det gick FETT inte att använda på vägverket här, mer om det sen).

Efter det hade klockan blivit typ 12:30 så vi åkte till Foodtown för att inhandla några bitar sushi som vi sedan åt i bilen. Vi fortsatte mot Brookdale Collage där både jag och Tina ska plugga i höst. Det var meningen att vi skulle betala alla kurser och givetvis fungerar inte mitt kort, så det blev ingen betalning för mig inte. Suck. Så jag ska dra dit på fredag igen och försöka betala med andra medel.

Vid det här laget var båda ganska nervösa. Det nalkades körkortsteoriprov och vi fick båda reda på att vi skulle göra provet i måndags (en dag innan) så vi var inget annat än oförberädda. Vi kommer iallafall tillslut dit och skriver på en jävla massa papper. Sen blir det till att stå i kö. Tillslut var det min tur och ja visst fan ska det krångla med något. Ehm du har bara 5 bevis på att du är du, och vi behöver 6 bevis. Sry. Kom tillbaka när ditt bankkort har blivit hemskickat. WHATA? Skämtar dem med mig eller?? Jag kan inte tro det jag hör. 6 jävla bevis på att jag är jag?? Jag hade 4 kort från Sverige som det stog alla namn, födelsedatum och skit, men de räknades tydligen inte. Jag döör.
Så inte fan blev det ett körkort. Det blev inte ens ett jävla bankomatkort och inte heller fick jag betala mina kurser så att de är säkrade. SKIT PÅRE JÄVLA SKITDAG.

Jag kom hem och vilket jävla liv det blev när jag berättade min historia. Mamman blev skogstokig och ville skjuta någon sa hon. CAN'T BELIEVE THIS ELLE! NOW U KNOW WHAT KIND OF COUNTRY AMERICA IS. THIS IS INSANE. IM SRYY..

Ja. Det var det. U are now welcome to join my life.


LIFE IN TECHNICOLOR

Ah. Panik. Idag har jag, Tina och Elvira bara tänkt på framtiden. Elvira åker hem imorgon och ska börja plugga i UMEÅ (UMEEEE), grattis till dig. Jag och Tina åkte till det colleget som vi ska gå på till hösten. Jag fick äntligen en plats i min interior design class. Skönt. . Så nu har jag six credits, två klasser och en jävla massa plugg att jobba mig igenom. Läskigt, men gud vad kul. Träffa massa nya människor.

Efter det åkte vi och köpte sushi och fortsatte hem till Tina. Vi pratade om körkort och bankkort som ska bli gjort. När? när? när? Herre gud.

Jag kom hem vid 21-tiden och då säger mamman att jag har ledigt imorgon vilket är underbart, då Tina också har ledigt. Vi kommer förhoppningsvis att kunna sova med ett nytt körkort och ett nytt bankkort. Känns bra, om vi nu lyckas.

Till Alla: Håll tummarna..




Coldplay - Life In Technicolor

Får ju rysningar när jag tittar på den här filmen. Sjukt bra. Bästa bandet. Cant wait to see them.


VAD SKA VI GÖRA?

Jag TIna och Elvira hade planerat en skön dag på stranden. Jag gick upp 9 för att kunna vara hos Tina redan vid 10 och sen åkte till stranden. Men vid 10:30 verkade molnen dra ihop sig och vi blev genast osäkra på om stranden var den enda rätta. Men vad ska vi göra då? Vi kollade runt lite på internet och sen tänkte jag, men vafan vi kan ju dra in till New York ju. Och ja. efter en STRESSIG halvtimme satt vi på tåget påväg till NYC. Nice att man bor så nära ändå. Bara ta tåget in om man har en seg dag. Efter som att alla mina tre manhattankartor åkte hem med familjen till Sverige var jag tvungen att köpa en ny karta. Lyckades köpa den säkert dyraste kartan i hela new york. Bra grej.

Vi strosade runt lite, satte oss i Central Park för lite lunch och sen 5th avenue ner mot Penn.



Central Park. Vi alla var beredda på beachen och för en gångs skull hade jag redan smort in mig med solkräm hemma, så det var ingen risk att jag brände mig i new york iallafall :P



Tina och Elvira på trappan till New York Public Library. Nice!! Jag och Tina i Bryant Park.

Det blev en lugn och skön resa hem och vi var hemma vid 21.00. Trötta tjejer, trötta fötter, trötta allt. Jag tog en dusch och somnade redan vid 22.00.


TANDSTÄLLNING?

Ja min hostmum är då tandläkare och jag var där med barnen för två veckor sen. När vi alla var på plats kom det en annan tandläkare som sa att jag skulle följa med till hennes rum. Jag satte mig på en stol och tjejen började röra ihop en jävla smet. Sen sa hon take a deep breath Elle.. Well.. tänker jag. Sagt och gjort, ett stort jävla andetag tog jag sen öppnade hon min mun och tryckte upp något i käften på mig. Skön kräckreflex man har.. Och där satt jag med en fet klump av något som smakade bildäck. Efter två minuter droooog hon ut den. Synd att man inte kan spela in hur det lät, för fan va det sög till. Och så gjorde hon samma sak med underkäken. Ett jävla sug där med när hon drog bort den. Okey.. Thank u.. Sen fick jag gå iväg. Whata? Ska jag få tandställning tänkte jag?

Nej inget mer med det vet du. Jag fick inget veta.. Efter två dagar kom mamman hem med en röd förpackning och något som så ut som sprutor. This is for u Elle!! Look! This is ur teeth! Och så höll hon upp något som liknade tandskyddet jag använde när jag spelade amerikansk fotboll (fråga inte varför jag spelade det..), och där var också mina tänder avgjutna. "Sprutorna" var tydligen blekningsmedel. Man skulle spruta en smal smal (smal!!) rand av det i avgjutningsformen och sedan ha den på natten, givetvis både i överkäken och i underkäken. Men jaha, vita tänder vill ju alla ha och så tackade jag så hjärtligt.

Nu har jag iallafall provat det, och jag kan säga er att när jag vaknade klockan 03:12 inatt var jag inte så jävla sugen på att bleka tänderna längre. Fy fan, det ilade i hela munnen. Jag stog ut till 04:20 och sen gick jag upp och drog bort helvetet. Ville nästan slänga dem i papperskorgen så irriterad och sur jag var. Aldrig att jag använder dessa igen. Somnade ganska snabbt om men en konstig känsla i hela munnen.
När jag vaknade imorse och började äta frukost ilade det som faaaan igen. Ah. Sjukt obehagligt och jag bara rös över hela kroppen. Det blev inte mycket till frukost efter det. Sen kom mamman hem och jag sa att jag använt hennes grejer men att tänderna kändes ganska konstiga. I know, they are very sensitive, right? Oh yes very sensitive! Is it like this everytime Im using them? Or only the first time? Oh Elle, everytime u do it! Let me see them..! Och så visade jag mina tänder.. OMG ELLE! They are already so much more white, cant belive it!! Only 4 more times and u will have white and shiny teeth! Ehe... Men då måste jag ju använda dem igen, och jag som tänkte slänga hela skiten. Fyra sömnlösa nätter till tänkte jag. Well oh well..
Visste inte att det var pain att bleka tänderna. Vill man vara fin, får man lida pin, I guess..


FREDAG

Visst är det fredag. Skönt ändå. Klockan är 17.15 och ska precis hoppa in i duschen. Ikväll blir det middag med Amanda och Marissa.. Trevligt. Oj varför blev jag så trött?

Lite musik som piggar upp..



Estelle ft Kanye West - American Boy

Bra gung.


MAIR FAMILY

De kom och de åkte. Min kära familj. Inte förns känner jag för att skriva något här. Hade verkligen en så bra tid när de var här. Endel kvällar bara skrattade man ihjäl. gu vad lycklig man är egentligen..

Tänkte inte skriva så mycket utan lägga in lite bilder istället..



Första dagen efter att de kom var vi på stranden en hel dag. Det blev middag i pier village. Ännu en varm och skönt kväll :)



Amanda strosar runt. Pappa blev sugen på schushi...



Vi rörde oss ner mot Long Beach Island som nästan ligger så söder ut i New Jersey som du kan komma. Stället är precis som det låter med bästa stranden. Det är liksom som landstället som man åker till när man vill pusta ut en gång eller två. Vi bodde ungefär 1 sek från stranden, tyvärr hade vattnet lyckats bli så pass varmt att miljoner maneter nu simmade runt hela ön. Jag som inte gillar att gå i vattnet där man inte ser eller där det slingrar sjögräs och grejer runt benen höll mig ganska torr uppe på land. Men sen hyrde Nathalie och Erik bodyboards och då hoppade även jag in i det blå. :)



Stranda.. Givetvis är det bra med solfaktor, men jag tycker väl ändå att pappa överskrider lite på läpparna. Haha..



Jag och Amanda tyckte att det såg ut som om man var i himlen, och när man väl är där måste man ju ta ett kort..



Mamma och pappa..



Jag och Nathalie..





Efter en lång lång dag..



Jetskiiiii



Lite jetski innan vi åkte hem mot Little Silver igen :)



Många som var trötta hem liksom.. Haha..

Efter en visit i mina hemtrakter åkte vi upp till nyc. Bodde en natt i Queens för att sedan åka vidare till Newport. Typ det finaste stället. Det kändes som att man hade kommit till Gotland igen. Underbart.



Bron till Newport





Amanda hittade en liten hummerklo som hon älskade. Här visar den peacetecken..



Dear dear family



Fortfarande i Newport. I bakgrunden kan man se ett av de fantastiska mansion som är uppbyggda av snuskigt rika amerikaner under början av 1900-talet. De gavs sedan vidare till staten som i sin tur låtit göra dem till liknande museum.




På stranden. Vi hade tråkigt och Amanda ville fota. Popcorn on ze to ze mouz.



Fontän i Boston. Spring in, snabbt foto, spring ut.

Efter Boston i tre nätter åkte vi tillbaka till New Jersey där jag bor. Sista dagen var vi i Pier Village och vid samma strand där vi tidigare varit. På kvällen åt vi på sushistället Sawa igen.
Nu är vi här igen.. Där resan en gång började, sa pappa när vi satt och åt.

Blev ganska mycket bilder. Ska försöka att gå tillbaka till vardagen.. Inte så lätt varje gång. Snart kommer Petra. Längtar varje dag.

Hoppas att alla mår bra och tar hand om sig.



MANHATTAN

Jo. Var då på Manhattan hela förra helger och träffade med swedish family. Så sjukt nervös innan, nästan löjligt. Kunde inte sova natten innan och inte heller blev det någon frukost dagen jag skulle åka iväg. Tågresan dit tog typ 40 år kändes det som. När jag väl kom dit var det bara bäst att se dem alla. Lilla mamsen och pappa. Amanda hade blivit lång och Nathalie hade blivit blond. Det kändes lite konstigt att vara med dem till en början, men sen vara det bara as kul. Vi hade så mycket att prata om :) Det hinner hända ganska mycket på 6 månader.

Lite pics för alla nyfikna.



Jag och Amanda på turistbussen hehe..



Nathalie och Erik..



Alla på Times Square, Mamma och Pappa vid the Bull, jag och mor i Little Italy.
 


Random bild på Mariott Hotel. Tyckte att det var lite kul att ta ett kort eftersom alla redan stog där och hängde.



Rockefeller! Synd att tjocka tanten till vänster kom med..

Well. Nu sitter jag och väntar på att hela gänget ska komma hem till mig. Nathalie, Erik och Amanda ska bo här hemma och mamma och pappa på ett hotell 10 minuter här ifrån. Shiiit. Ska bli sjukt kul, men är lite nervös igen. USA-släkten har sagt att de alla vill komma och titta på dem. Jävla djur, som Hanna sa det.

Snart ringer det på dörren..


RSS 2.0