NO IT'S A SEMLA..

Jahapp, ännu en helg avklarad :)
I fredags blev det starbucks och bio med Josse. Det blev filmen He's just not that into you och jääklar vad bra den var :D Tjejfilmen nummer 1 kanske, men sjukt bra var den vilket som.



På lördagen, alla hjärtans dag, sov vi båda ut. Vi tyckte att vi förtjänade en bättre sömn efter den hemskt långa vecka som nu låg bakom oss. Hemma hos mig var det fullt hus med kusiner, uncles och aunts så jag vaknade ändå ganska tidigt av allt skrik och skratt. Vid 11:30-tiden ringde det på dörren och jag som för tillfället gick förbi öppnade den. Där stog en man med en stoor bukett blommor och log.
-This is for Eleonora.
-What do you mean? Is that for me?
-If you are Eleonora, you are the lucky girl.
-Oh my good..
Släkten samlades runt dörren och woohoooade. Who is it from Ell? ropade mamman. Jag läste kortet och vart kom den ifrån om inte min käraste familj i Sverige.

'Kärlek från Mamma, Pappa, Nathalie och Amanda. Vi väntar på dig'





Så fina. Blev helt tårögd när jag läste kortet. Bara 45 dagar kvar nu.

På söndagen åkte vi in till manhattan och började med lite shopping på H&M (oväntat?) för att sedan möta upp Sanna. Det blev MoMA - Museum of Modern Art en sväng och sedan vidare till Marc Jacobs och sedan långt senare på dagen SoHo.





Vi gick förbi FIKA uppe på 58 gatan och köpte oss varsin Semla. Verkligen en av de bättre stunder i mitt liv :D





Inte lika goda som pappas kanske, men goda var dem :)

Idag är det presidentsday så alla är lediga från jobbet idag (inklusive mig denna gång). New Jersey bjuder också på ännu en strålande sol så det blir till att ta en runda i friska luften.


SCNHÖ

Ja det kom endel snö här i NJ i tisdags. Det blev till att gå ut och leka i snön med barnen och deras kusiner.. Hm..



Det slutade inte att snöa tills onsdagmorgon och då minsann hade det kommit mycket!



Idag, söndag, kom värmen igen och vi hade 13 grader. Så sjukt skönt med värme.

Sitter för tillfället och kollar på Grammy Awards just nu, alltid lika kul att spana in vad alla kändisar har på sig :) Allt kommer säkert vara på förstasidan imorgon i New York Times :P

Har kollat hela kvällen på olika utbildningar som jag kan tänkas gå. Det fanns någon sociologi/psykologi nere i Lund som verkade intressant, sen såklart inredningsarkitekt här i Sthlm, och sen ett förberedande år på Beckmans för vidare studier inom design av något slag. Ska kolla upp lite mer om sjukgymnast osv. Det där med sociologi, det känns så beiget jämfört med designyrkena. Sitta i skolbänken igen när man kan skapa, forma och vara kreativ, men det är säkert intressant, sociologi alltså. Borde kolla upp ännu mer om vad man kan inrikta sig på när man gått klart de tre åren.

Panikar litegrann över vad som kommer hända till hösten, men om jag känner mig rätt styr jag upp något som jag trivs med. Och som Petra sa, bara man provar att gå åt något håll så.. Det visar ju sig ganska snabbt om man har valt helt åt helvete. Så sant så.
Mja, lite kvällstankar bara.

Nu vart jag trött.. Börjar nio imorgon, bara tre veckor kvar nu. Om precis en månad träffar jag min Petra igen :)


SVERIGE

Ikväll har jag haft sällskap av käraste Josse. Det blev sushi, lite tv-tittande och massa prat som vanligt :)
Vid 22:30-tiden skrev Hanna på skype, "Elli! Sätt på kanal 13 snabbt!! Sagt och gjort. Både jag och Josse höll på att smälta när ett  program som liknar Nar&Fjärran visar ett reportage från Sverige! Nostalgi!

Fina fina Stockholm! Har ju nästan glömt bort hur fint det är på våren och sommaren. Längtar verkligen till en svensk sommar!

Här kommer lite sommarbiler från Adams land :)



Sleten jag och söt Petra avnjuter en frukost på verandan :)



Folket hänger på bryggan och jag bjuder på kräftor.



En klassiker :) Haha jag äälskar den här bilden. Jag, Petra, Björn och William.



När Piskarn blev Fiskarn, Petra och krocko (haha sry..)

Åhh.. Har så grymma minnen från alla resor till Adams land!
Dags att sova.


SJUKT

Har ju gått och fått feber också. Ganska olämpligt om jag själv får säga det. Det kom från ingenstans..

På tisdagen rullade jag ihop en snöman (snowman på engelska, har ju ärligt talat glömt bort vad det heter på svenska?) I tisdagskväll var jag på spinningpass och på natten mellan tisdag och onsdag hade jag sjuukt läskiga drömmar om en galet stor bläckfisk som höll på att suga sig fast på mig. Jag badade i lakanen och var långt bort från Little Silver.

På onsdagen vaknade jag av att huvudet dunkade, inte helt ok. För varje rörelse jag gjorde trodde jag att jag skulle gå sönder. Jag kunde knappt röra mig pga av att lederna och musklerna hade tagit semester. Jag gick upp och sa något i stil med att jag nog måste ta tempen... Innan någon hann blinka deckade jag i sängen igen och somnade för några timmar till.

Så har det varit tills idag, torsdag. Feber på natten och nästan feberfri på dagen. Dock ingen större energi vilket har sugit för det har resulterat till att jag har legat i sängen och tittat i taket.


Här kommer lite uppiggande bilder från den senaste utgång :)



Jag och Hanna  under förfesten på hotellet (hostel?) :P



Josie och jag, Josie!!, Pillan jag och Hanna i taxin :)



...

Nu ska jag dra mig mot sängen igen. Det här med att sova börjar verkligen bli tråkigt.


VÅR I NEW YORK?

Ja men jag kan ju inte bli lyckligare än när våren tittar fram. Igår spenderades hela söndagen i New York med Pillan och Hanna. Inget att skämta om att det var varma vindar och sol. Idag fortsätter värmen med hela 17 grader och jag bara älskar det :D Conversen drogs fram och jackan lämnades inne när jag och Faith tog en runda på Sunnycrest (gatan där vi bor) Även fast det ska snöa imorgon känns det som att våren redan är här. Man kan ju iallafall låtsas lite :)

Såhär glada vart vi när vi kom ut :)





Nu ska jag gå och göra lite lunch, sätta mig i solen och läsa min kära bok Gatecrasher.

So long.


RSS 2.0