SCHOOL IS OVER

Jaa.. Nu var skolan over har for min del. Intro to Interior Design (som inte var intro..) var sjukt kul, larorikt och allt sant men heelvete vad mycket plugg. Nar jag signade in till skolan var det iingen som sa nagonting om att denna kurs skulle vara VALDIGT intensiv och att det kravdes mycket fritid for att gora klart alla boardar till alla redovisningar. Naja.. Nu ar det over och just nu kanns det som att jag kan bestiga berg efter att ha tagit den dar kursen.. Jakla stress med att jobba 8-17 och sen dra till skolan. Nej det gillar vi inte..

Som ni kanske marker skriver jag inte pa min dator. Den har for tillfallet packat ihop och ar just nu pa lagning. Jag ber till gudarna att den ska bli bra utan storre problem.

Jag hittade nog det basta klippet nagonsin pa youtube. Holl pa att garva sonder efter att jag kollat pa det typ 16 ganger :D Hahaha...



Sunes Sommar.. Haha.. Wiener Broadds!

Nu ska jag slanga mig framfor TVn och skratta at att det redan ar 20 december. Imorgon blir det till att springa efter klappar pa stan. Har som vanligt varit as planerad och kopt alla julklappar i tid... NOT...


SWETEN IS.. SWEET?

Pratade med Faith idag om jorden igen. Hon skulle berätta om alla states (=länder) på jorden :) Hon ville börja att berätta om vad hon visste om Sverige..

- So Elli, look.. I am gonna start with Sweten (hon säger sweten istället för sweden).
- Okey Faith, tell me about it. What do u know about Sweden?
- Well.. Everything in Sweten is so, so, so, so sweet u know..
(ta i lite mer liksom, ansiktsuttrycket borde ha filmats)
- Oh..?
- Yes.. It's like so, so, so sweet.
- Like cookies and cakes and so on?
- Um.. No no Elli, not only that. Everything is so, so, so sweet in Sweten. I mean.. Everything!! U really have to see it Elle..
- I would love to go there.
- Oh yeeah.. Now u know, that is why we say Sweten to that state. Sweet-en...
(och så försökte hon förklara mer om hur sweten kommer från ordet sweet)

Bruden vet du verkligen vad hon pratar om, no doubt :)

Idag fyller Nathalie 24 år. Grattis min kära syster.. Hoppas att din dag har varit så bra som en födelsedag kan bli :)



Augusti 2008 när familjen var här och hälsade på :) Nathalie lyckades beställa den största lobster som någonsin funnits. Finaste utsikten hade vi också. Detta är i Rhode Island. Saknar er varje dag.

 

LUCIA

Du det var inte så bra uppslutning av mig här inte. Har ännu en gång haft en otroligt hektisk vecka och helg.

Ihelgen var det Lucia. Dock inget Luciatåg för mig då jag jobbade på kvällen den lördag den 13e. Otroligt tråkigt.

På fredagen åkte jag iallafall in till Manhattan för att avklara endel julklappar vilket dessvärre inte gick vägen. Som vanligt hittade jag hundra saker som jag ville ha själv. Det återstår fortfaranade några frågetecken för vad det gäller klappar till Swedala.. Nåja. Det löser sig alltid.

Några kort på skyltfönster i nyc var efterfrågat. Tog till kameran och fick några bilder när jag gick mot Grand Central :)



Macy's ska alltid vara värst :)



Inne i Macy's och skyltfönster..



Lord & Taylor hade också fin julskyltning.



Rockefeller-granen :) Den gnistrade så fint så med alla tusentals ljuskulor som fanns.



Skridskorinken i Rockefeller. Julgranen ser ju så ynklig ut med alla stora byggnader runt om :)

På kvällen åkte jag hem till en svensk tjej som heter Malin. Det hela blev jävligt oväntat då jag aldrig träffat henne. Vi både känner dock Hanna och har pratat ett antal gånger över internet (ja, jag vet det låter sjukt). Hon hämtade iallafall upp mig vid stationen och sen åkte vi vidare till Hanna :). Där blev det film och prat. Alltid kul att träffa Hanna, det blir alltid 100 år innan vi ses.
På lördagen (luciamorgon) åkte jag och Malin till Manhattan igen. Vi hade stora planer för att gå till svenska kyrkan och smaka en pepperkaka eller två. Det var stängt pga luciatåg i annan kyrka, så det sög. Ingen pepparkaka och inget luciaglitter det här året. Vi tog oss till St. Patricks kyrka på 5e ave istället. Det var inte så mycket att hänga i granen, men några foton blev det.



Malin och skyltfönstret vid Saks & Co.





Utanför svenska kyrkan som ni givetvis förstår :) Skulle ju varit roligare med en pepparkaka eller lussebulle i handen.. Jag får helt enkelt baka egna här hemma. Julstök nästa helg blir det garanterat.



Heligt i St. Patricks church :) Trist att det sista vi gjorde var att svära innan steg in i denna pampiga kyrka..

Nu fick ni en ganska lång uppdatering. Ska försöka skriva en rad lite oftare denna vecka. Sista lektionen i skolan blir på torsdag, det längtar vi efter.





THANK GOD IT'S FRIDAY

Thank god it's friday. Så kände jag igår. Vilken helvetes vecka jag har haft. Skolan har stått mig upp i halsen och i torsdags var det dags för redovisning med skiss på lägenhet, färgscheman i olika rum och en matta som skulle gå ihop med färgerna. Jag lovar att det är mer jobb än vad man tror. På tisdagen var jag i skolan till 12:30 nattetid och på onsdagen kom jag hem, utan att skämta, klockan 03:30. Ni kan ju tänka er hur trött jag kan ha varit på torsdagkvällen vid elva-tiden efter lektionen. Inte okej alls. Somnade som en stock och sov tills jag vaknade på fredagen då jag hade helt ledigt.
Fick glada ord av mamman när jag kom hem, I guess god likes you after all, Elle.. Ur week SUCKED, but look, now it's over and you were the best. Snällaste :) Efter att ha nått botten i en vecka värmde dessa ord mer än något annat, det tackar vi för.

Idag var jag och familjen i New York för att kolla in Rockefeller-granen och annat julspektakel som det bjöds på. CROWDED var ordet. Om man tidigare har tyckt att det har varit mycket folk blev det här ett skämt. Det var panik och min mamma freakade ur av hela stressen. Ja, ni kan ju tänka er hur det gick.



Rockefeller :) Förhoppningsvis blir det skridskor men gänget nästa söndag!



Carolyn, Faith och jag. Man ser den stora julgranen i bakgrunden som förvånansvärt inte var så gigantisk som folk sa att den skuille vara.. Mamman ser förvisso ganska lugn ut här, men jag säger det, idag var det INTE läge att tappa bort en unge. Skulle fan blivit halshuggen på plats. Hua hua.

En konstig och ytterst oväntad sak hände: Barnen gnällde fan mer än någon annan gång om hur staaaaaaaaarving de var och samtidigt passerade vi ett korvstånd. Lets grab some hot dogs, sa föräldrarna och jag satte mig på en bänk med barnen lite längre bort.
Jag titta på vimmlet och ögonen fastnade på två killar som var LOST. Skrattade för mig själv samtidigt som jag kände igen mig pinsamt mycket. Vart fan ligger det där jävla rockefeller????????
Samtidigt som jag iaktog dem, tyckte jag att gångstilen var löjligt lik någon jag känner. OMG det är ju Marcus von Sydow!! MACKI!! Jag blev så otroligt lycklig av att se någon hemifrån och jag pratade svenska med glädje. (Marcus pluggar på Manhattan Ville i New York och vi har försökt att träffas några gånger men varje gång har något kommit ivägen. Vi gick i gymnasiet tillsammans för er som ej minns/vet :)) Carolyn och Eric såg ut som frågetecken där vi stog där och pladrade på svenska. GUYS, WE NEED A PICTURE!! sa mamman sen.



Jag och Macki :)

Till mamma. Försökte ta kort på allt julpynt som fanns, men inget blir ju lika bra i dagsljus som det blir när det är mörkt ute. Det kommer mera, men här kommer en bild iallafall :)



Imorgon blir det lunch med ett helt gäng aupairer. Jag har planerat att hitta ett par stövlar så att jag inte fryser fötterna av mig vilket jag gjorde idag. Kände inte ens lilltån, stackars :(.. Efter skor och lunch är det IKEA som gäller för hela slanten. Glögg och pepparkakor är det inte överflöd här må jag säga. Julstämningen är på noll så det lär behövas.

Glad andra advent!


I FOUND SWEDEN

Under hela året har jag och Faith pratat om att hon ska komma och hälsa på mig hemma i Sverige. Sen så en dag när vi pratade om det igen såg hon så ledsen ut och sa..

- But Elli.. How can I go to Sweten? (hon säger alltid sweten istället för sweden hihi)
- Faith.. What do you mean?
- I mean.. How can I go to Sweden when I don't know the way?
- Hm... Maybe I can make you a map? What do you think?
- Oh.. Yeah.. You can make me a map and then I will come to you :)

Sötaste ungen eller vadå :)

Förra veckan var Faith hemma och sjuk. Jag var på övervåning och Faith var här nere. Plötsligt skiker hon högt från vardagsrummet..

- Elli!! YOU HAVE TO COME OVER HERE!!
Jag trodde hon hade slagit huvudet eller något sånt big time så jag la benen på ryggen.
- What Faith!? What's wrong??
(Helt lycklig) - I FOUND SWEDEN!
- ???
- I found Sweden!! Look Elli!!
Och så pekade hon på en boll som var som jorden..



Sjuke lillen har hittat Sverige :) Nu behövs det ingen karta längre..



1 ADVENT

Glad första advent till er alla.
Måste säga att det här har varit den minst julaktiga och minst mysiga 1a advent någonsin. Vaknade klockan 10.00 av barnen. Sen åkte de till kyrkan, tack och lov. Lugnt och skönt.. Heh..
Det blev ännu en pluggdag för mig, kul.. Så sjukt trist. Åkte och handlade lite middag vid 5-tiden då familjen var bortbjudna på middag. Sen blev det två timmars skype med Petra :) We... Våran California-resa planerades som blir av i Mars. Det kommer ju bli så grymt. Can't wait!!
På onsdag har jag bara två månader kvar här, tiden flyger ju bort. Creepy but I'm happy :)



Min skiss hittills..



Conception board.. Måste visa var lägenheten som jag skissar ska vara. Jag får dock inte skriva NEW YORK eller sätta in en bild på Empire State Buildeing eller en bild på Frihets Gudinnan, det skulle bli tråkigt och ointressant. Nu kan folk gissa sig fram istället vilket gör det hela lite roligare :) Här har jag t ex olika nationaliteter för flaggorna, Gucci, LV, Prada mm för 5e ave, träd för Central Park mm... Har inte klistrat på något än, saknar lite matrial. Men snart så.

Nighty.


RSS 2.0